Emma Vilarasau defensa les sèries de TV3: "Ara rieu, però vam normalitzar un idioma"

La gran Emma Vilarasau va tornar aquest divendres a TV3 per ser entrevistada al Tot són problemes, l'espai d'humor que s'emet cada setmana abans del TN Vespre. L'actriu de 63 anys que viu a Sant Cugat del Vallès, ja fa 15 anys que no ha tornat a fer cap sèrie a TV3. Però per a molts, encara és recordada pels seus personatges a sèries mítiques com Ventdelplà, Mirall trencat, Nissaga de poder, Secrets de família, entre d'altres.

Tot i que no apareix a TV3, Vilarasau no ha deixat mai de treballar i sempre ho ha fet en català. Actualment representa l'obra de teatre Tot eren fills meus, un drama familiar amb un corrupte pel mig que acaba en tragèdia i que es pot veure al Teatre Lliure de Barcelona.

"Per què ens agraden tant els drames als catalans?" li va començar preguntant Patrick Urbano, presentador de l'espai. "No ho sé. A mi m'agraden. Hi ha una mena de catàrsi de dir: Ja ploren ells, no cal que plori jo", va respondre Vilarasau.

Vilarasau i Urbano al "Tot són problemes"

L'actriu també va explicar la incidència que segons ella han tingut les sèries de TV3 en canviar la societat catalana: "Molta gent m'ha dit coses. Un dia em va venir una noia jove a dir-me que encara no li havia dit als seus pares que era lesbiana i que no sabia com dir-ho. Jo crec que les sèries catalanes han fet canviar alguns comportaments".

"Vam normalitzar el català"

Però sens dubte, un dels canvis més significatius de l'aparició de les sèries en català ha estat la normalització de l'idioma. "En el seu moment va ser molt important. Vam normalitzar una llengua. Recordo quan em dèien que havíem de dir bústia i jo deia: Però si és diu 'busón'", va reconèixer l'actriu.

"Ara rieu perquè tots heu estudiat català, però la meva generació, va estudiar en castellà", va afegir. Però idioma a banda, Vilarasau va posar de manifest la importància de consumir sèries catalanes. "Encara que sigui la ficció, les sèries expliquen coses del poble que les fa. És una manera de veure, entendre i explicar el món que té cada país".

Emma Vilarasau

La sèrie preferida: 'Merlí'

Per acabar, l'actriu va voler mullar-se i va dir quina és la seva sèrie catalana preferida: "Potser 'Merlí', tot i que hi havien coses que no m'agradaven com el tractament que es feia de les dones. Tot i això, estava molt ben realitzada i interpretada i amb una frescor que va anar molt bé en el moment en què es va fer".

23/02/2023

Deixa un comentari