De "Poblenou" a "Merlí". Les escenes LGTBIQ+ més mítiques a les sèries de TV3


Des d'aquell primer petó gai a Poble nou, l'any 1994, les sèries de TV3 amb més èxit han tingut a personatges que han representat al col·lectiu LGTBIQ+. Aquest és el recull dels moments més destacats de les ficcions catalanes.

1. "Poble nou" (1994): la relació entre el Xavier (Jordi Boixaderas) i l'Eugeni (Pep Torrents) va trencar els primers tabús. Aquest va ser el primer petó entre dos homes que es va emetre en una sèrie de TV3.

2. "Les de l'hoquei" (2020): la Flor (Asia Ortega) i la Lorena (Mireia Oriol), companyes d'equip al Minerva, van convertir-se en tot un fenomen dins i fora de les pistes. Fins i tot van tenir una paraula que definia la seva relació: Florena.

3. "El cor de la ciutat" (2007): l'Enric (Jordi Parés), que semblava no acceptar la seva pròpia sexualitat, es va sorprendre per l'atracció que va sentir pel Max (Bernat Quintana).

4. "Com si fos ahir" (2019): La Joana (Marta Angelat) i la Paz (Anna Güell) van demostrar que l'amor i l'atracció no té a veure amb l'edat.

5. "Merlí" (2015): El Bruno (David Solans) i el Pol Rubio (Carlos Cuevas), grans amics, van arrossegar durant temps una tensió sexual no resolta i, finalment, l'homosexualitat del primer va acabar confluint amb la bisexualitat del segon.

6. "Nissaga de poder" (1996): La història d'amor entre la Mariona Montsolís (Núria Prims) i la Inés (Alícia González Laá) no ho van tenir fàcil per tirar endavant la seva relació.

7. "Ventdelplà" (2008): El Xavi (Dafnis Balduz) i l'Esteve (Ivan Benet), amb la formalització de la seva relació, van donar visibilitat als matrimonis homosexuals, legalitzats a Espanya el 2005 i cada vegada més freqüents.

8. "Després de tu" (2022): L'Òscar (Roberto Hoyo) explora la seva bisexualitat i comença una relació amb el seu amic Àlex.

9. "Cites" (2015): Malgrat les constants incerteses de la Paula (Laia Costa), que sembla no tenir-ho clar, la veritat s'imposa: "vaig quedar amb una tia i ara no me la puc treure del cap". Era la Sofia (Nausicaa Bonnín).

10. "Merlí" (2016): L'arribada de la Quima (Manel Barceló) va ser tota una revolució a l'Institut Àngel Guimerà. La professora explica que és una dona i vol que se la tracti com a tal: una evidència que xoca amb la direcció del centre.

25/06/2022

Deixa un comentari