ESTRENES

Les estrenes més destacades de la setmana (del 24 al 30 de juny)

La nova col·laboració entre Emma Stone i Yorgos Lanthimos i el retorn de Kevin Costner al western, plats forts de la cartellera de cinema

27/06: UN LUGAR TRANQUILO: DIA 1 (Cinemes)

De què va: A Nova York, uns éssers extraterrestres que ataquen qualsevol cosa o persona que provoqui un so converteixen el dia a dia en un caos. La protagonista és Sam, que juntament amb altres supervivents hauran de trobar la manera d'evitar els invasors i fugir de la ciutat.

Valoració: La preqüela de "Un lugar tranquilo" canvia de director, de protagonistes i d'escenari, però manté intacte l'esperit de sèrie B i l'enginy a l'hora de plantejar situacions tan espectaculars com terrorífiques. Lupita Nyong'o i Joseph Quinn, descobert a "Stranger Things", són els seus protagonistes.

28/06: KINDS OF KINDNESS (Cinemes)

De què va: Tres històries que formen part d'un mateix univers i, sobretot, d'un mateix esperit transgressor: la d'un home que intenta recuperar el control de la seva vida, la d'una dona que vol emparellar-se amb un líder espiritual i la d'un policia que veu com la seva dona desapareguda torna a casa però no sembla ser la mateixa persona.

Valoració: Després de l'èxit i els premis de "Poor things" Emma Stone i Yorgos Lanthimos tornen a treballar plegats en una faula que bascula entre l'absurd, el deliri i la genialitat amb una admirable coherència. El repartiment inclou uns esplèndids Willem Dafoe, Jesse Plemons i Margaret Qualley.

28/06: HORIZON: AN AMERICAN SAGA. CAPÍTULO 1 (Cinemes)

De què va: Una mirada a l'Oest americà durant la Guerra Civil i les seves sagnants conseqüències. És la història de diverses famílies que miren de defensar les seves llars mentre s'enfronten a l'evidència que, davant d'algunes amenaces, no queda cap altra alternativa que agafar les armes.

Valoració: El projecte més ambiciós de Kevin Costner ha dividit la crítica, però hi ha certa unanimitat a dir que és un retorn a les essències del western i que, a dia d'avui, només l'actor i director és capaç de fer una pel·lícula com aquesta. Tres hores d'èpica, drames familiars i paisatges filmats amb l'aire dels clàssics.

28/06: CASA EN FLAMES (Cinemes)

De què va: La Montse està molt emocionada perquè passarà un casa amb tota la seva família a la seva casa de Cadaqués. No és una trobada més, perquè podria ser l'última a la casa i a més costa reunir-los a totes i tots. Però justament per això uns dies de tranquil·litat es poden tornar un veritable infern.

Valoració: Dani de la Orden, el director català que millor controla els mecanismes de la comèdia i les seves fronteres amb el drama, firma aquesta sàtira que dispara contra els vicis de les classes altes. També és una (magnífica) aproximació a les tradicionals catarsis de les reunions familiars.

ETIQUETES:

Deixa un comentari