MITJANS

RTVE aprova el fitxatge de David Broncano i "La Resistencia" per 28 milions d'euros

L'acord segellat amb el presentador serà per a dues temporades i arriba després de setmanes de votacions fallides

David Broncano a "La Resistencia"

El Consell d'Administració d'RTVE ha aprovat aquest mateix dimecres el fitxatge del còmic i presentador de La Resistencia, David Broncano (39). El programa d'El Terrat (The Mediapro Studio) que ara s'emet de dilluns a dijous a les 23:30 a Movistar+ farà el salt a La 1 de TVE a partir del proper mes de setembre.

El Consell ha donat llum verda al contracte de Broncano per quatre vots a favor, tres en contra i una abstenció, després que la setmana passada la presidenta interina de la Corporació, Concepción Cascajosa, retirés de l'ordre del dia en considerar que no obtindria els suports necessaris per tirar la proposta endavant.

Aquest dimecres, l'expresidenta del Consell, Elena Sánchez, com ja va fer el passat 4 d'abril, s'ha tornat a absentar de la reunió, però la votació ha tirat endavant amb els vuit consellers restants. Cascajosa i Colom, del PSOE; Lakidain de Podemos i Baños del PNB) han votat a favor, els tres consellers del PP, Castro, Sastre i Aparicio, hi han votat en contra i José Manuel Martín Medem de Podemos s'ha abstingut. Un resultat que ha acabat sent decisiu pel vot de qualitat de la presidenta interina.

14 milions per temporada

L'acord segellat és per dues temporades a raó de 14 milions d'euros cadascuna, és a dir 28 milions d'euros en total. És a dir que cada entrega de La Resistencia a TVE costarà 87.000 euros. Això sí, la cadena es reserva el dret d'extingir el contracte amb Broncano si durant els primers quatre mesos no aconsegueix una audiència mitjana del 7,5% a l'access prime time, o un 8% a la franja del late night.

David Broncano a 'La Resistencia' (Movistar+)

Pablo Motos, el rival a batre

El nou espai començarà al voltant de les 21.45h i tindrà una durada de 70 minuts que l'enfrontarà de ple amb El Hormiguero de Pablo Motos a Antena3. Això comportarà una reducció d'entre 15 i 20 minuts del Telediario 2 de Marta Carazo. Cal recordar que les últimes setmanes havien estat marcades pel debat generat al voltant del fitxatge de Broncano que va acabar amb la destitució del director de Continguts, José Pablo López i el cessament de Sánchez en un Consell d'Administració celebrat el passat 26 de març, en plena Setmana Santa.

El passat 11 de març, fa gairebé un mes, els consellers d'RTVE ja van decidir ajornar la votació sobre la contractació del presentador de La Resistencia en un Consell d'Administració extraordinari, davant els dubtes sobre la viabilitat d'un contracte que suposava el pagament de 42 milions d'euros per tres temporades més IVA (14 milions d'euros per any), de setembre de 2024 a juliol de 2027. La majoria del Consell d'Administració va rebutjar el contracte proposat per la Direcció de Continguts liderada per José Pablo López.

ETIQUETES:

Deixa un comentari