SÈRIE

Rosa Peral guanya el primer assalt a Netflix i podria rebre una indemnització milionària

L'Audiència Nacional sentencia que s'hauria d'haver estimat el recurs de la defensa de l'exagent de la Guàrdia Urbana que demanava aturar l'estrena de la sèrie

L'ex-guàrdia urbana al documental "Las cintas de Rosa Peral" de Netflix

L'exagent de la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB), Rosa Peral ha guanyat el primer assalt legal a Netflix i podria rebre una indemnització milionària. Això, després que l'Audiència Nacional (AN) hagi dictaminat que s'hauria d'haver estimat el recurs de la defensa de Peral que demanava paralitzar l'estrena de la sèrie El Cuerpo en Llamas, sobre l'assassinat de la seva parella, Pedro Rodríguez, que va cometre amb el seu amant, Albert López. Tots tres policies locals.

Fa set mesos que l'equip d'advocats de Peral va demanar empara legal. Aleshores, però, un tribunal de Vilanova i la Geltrú ho va desestimar perquè l'exagent de la GUB no havia pagat els diners que calien per emprendre l'acció. Peral es queixava que la sèrie fes referència explícita a les seves filles i exigia poder veure abans els capítols per si denigraven el seu dret a la intimitat o a l'honor.

També al·legava que no podia aportar la quantitat econòmica que se li demanava perquè era a la presó i perquè, de retruc, està pendent d'abonar els 800.000 euros d'indemnització a la família de Pedro.

Ara, la justícia li ha donat la raó, en una decisió que torna a obrir el cas. Malgrat el dictamen favorable, la defensa de Peral ha afirmat que el mal "ja està fet" i no descarta reclamar danys morals i, per tant, una abundant indemnització. A banda de la sèrie de no-ficció, Netflix va emetre de forma paral·lela un documental batejat com Las cintas de Rosa Peral.

ETIQUETES:

Deixa un comentari