Cinc sèries imprescindibles de Disney Plus

La plataforma del monstre de l’entreteniment té grans títols més enllà de les seves marques més comercials. Us fem un recull de les que no us podeu perdre.

Aquí teniu un recull de 5 sèries que no us podeu perdre de la plataforma Disney Plus:

SHOGUN

De què va: Al Japó feudal, la troballa d'un vaixell europeu embarrancat canvia les tornes del conflicte que un senyor feudal manté amb els seus veïns. Al principi, tots són recels entre cultures, però de mica en mica els protagonistes teixeixen unes aliances que marcaran els seus destins per sempre.

Valoració: La nova adaptació de la novel·la de James Clavell s'ha convertit en una de les millors minisèries del catàleg de la plataforma. Una reconstrucció històrica molt acurada, una tensió dramàtica molt aconseguida i uns intèrprets absolutament fantàstics són les claus del seu èxit.

THE BEAR

De què va: Carmy, que s'havia fet un nom com a xef de grans restaurants, es veu abocat a fer-se càrrec del restaurant de batalla de la seva família. Mentre intenta domesticar el caos a la cuina i entre el personal, el protagonista s'adona que en el fons el seu retorn és un intent desesperat de tancar les ferides del passat.

Valoració: La sèrie que ningú s'esperava i que ara tothom espera. Una veritable joia tant per la seva posada en escena (és un drama, però la seva captació de la quotidianitat és digna de thriller) com per uns personatges que es fan propers i carismàtics. Aviat arriba la seva tercera temporada.

THE AMERICANS

De què va: Phillip i Elizabeth Jennings són un matrimoni amb dos fills a l'Amèrica de Reagan. Però rere la seva aparença de persones normals hi ha dos espies del KGB entrenats per complir missions molt arriscades. Però la seva relació ja no és purament professionalment, i això els complica molt les coses.  

Valoració: Una de les millors sèries dels darrers anys es pot veure sencera a Disney Plus i mai es farà prou per reivindicar-la. Com a thriller polític és excepcional, però el millor (i més original) que té és la seva exploració de la tensa intimitat dels personatges. Immensos Keri Russell i Matthew Rhys.

ONLY MURDERS IN THE BUILDING

De què va: Un actor retirat, un dramaturg en hores baixes i una jove de passat tèrbol fan equip per enregistrar un podcast després que es produeixi un assassinat al seu edifici de Manhattan. Però la seva fixació per fer de detectius els acaba posant al centre de totes les mirades, fins i tot les dels principals sospitosos.

Valoració: És impossible començar aquesta sèrie i no caure rendit als seus encants. Entre ells, uns diàlegs molt enginyosos, uns misteris ben estructurats i un trio protagonista (Steve Martin, Martin Short i Selena Gómez) fabulós. I atenció als secundaris: Meryl Streep, Paul Rudd i Sting, entre molts altres.

DOPESICK

De què va: Una sèrie de personatges de diferents procedències i classes socials tenen una cosa en comú: l'addició als opiacis. Mentrestant, una agent del FBI decideix investigar una poderosa companyia farmacèutica que manté l'hermetisme sobre la composició dels seus medicaments.

Valoració: Un drama devastador que mira de cara, i sempre amb un gran rigor dramàtic, les llacunes del sistema sanitari als Estats Units, i molt en particular a la impunitat amb què treballen determinades empreses farmacèutiques. El repartiment, esplèndid, inclou Michael Keaton, Kaitlyn Dever, Peter Sarsgaard, Will Poulter i Rosario Dawson.

ETIQUETES:

Deixa un comentari