SETMANA SANTA

Cinc pel·lícules típiques de Setmana Santa (i on trobar-les)

Aquestes dates es presten a recuperar títols que mai passen de moda perquè ja son clàssics del seu gènere

BEN-HUR

De què va: L'amistat entre Ben-Hur, fill d'una família noble, i Masala, un destacat líder militar romà, es trenca quan el primer és acusat d'intentar assassinar el nou governador i el segon no dubta a empresonar-lo. Després d'una trobada amb Jesús de Natzaret, Ben-Hur es disposa a complir la condemna per poder recuperar la seva família.

Valoració: El clàssic de clàssics de la Setmana Santa no ha envellit ni un sol dia gràcies a la seva dimensió èpica, una espectacular posada en escena i unes curses de quadrigues que són Història del Cinema. Però és que a més els elements místic estan molt ben integrats a la narració. Charlton Heston i Stephen Boyd, magnífics.

On es pot veure: A Movistar

ELS DEU MANAMENTS

De què va: Malgrat que Moisés té el favor de la família del faraó i una vida de privilegis, renuncia a tot quan, després d'una revelació divina, conclou que el seu veritable paper és alliberar els esclaus hebreus i guiar-los cap a la terra promesa. Però el viatge posarà a prova la seva Fe en més d'una ocasió.

Valoració: Té passatges que es fan eterns, és més papista que el Papa i hi ha algun diàleg que ratlla el deliri, però aquesta mastodòntica celebració bíblica compta amb uns efectes visuals molt efectius i un repartiment de carisma desbordant. Encara ara l'escena del Mar Roig posa la pell de gallina.

On es pot veure: A Movistar

EL PRÍNCEP D'EGIPTE

De què va: Després que la seva mare el salvi d'una mort segura deixant-lo en un cistell al Nil, Moisès creix com a germanastre del futur faraó Ramsés. Ambdós són inseparables fins que Moisès descobreix que és l'escollit per salvar el poble hebreu i Ramsés s'ho pren com un menyspreu.

Valoració: Aquesta notable pel·lícula d'animació explica el mateix que "Els Deu Manaments" amb la meitat de metratge, i això d'entrada ja té molt mèrit. Però a més hi brilla la meravellosa banda sonora de Hans Zimmer i un repartiment de veus a la versió original que inclou Ralph Fiennes, Val Kilmer, Michelle Pfeiffer i Steve Martin.

On es pot veure: A Movistar i SkyShowtime

LA TÚNICA SAGRADA

De què va: El noble soldat Marcelo Galio s'enfronta en una subhasta a Calígula, fill i successor de l'emperador Tiberi. L'atreviment li comporta una nova destinació, lluny de casa. Quan assumeix la seva nova responsabilitat, Ponç Pilat li ordena que executi la seva darrera sentència: la crucifixió de Crist.

Valoració: La primera pel·lícula en Cinemascope és també una monumental i atípica mirada sobre la mort de Jesús i la seva pervivència a l'imaginari col·lectiu. També funciona molt bé com a pèplum, especialment per la gran feina de Richard Burton, Jean Simmons i Richard Boone.

On es pot veure: A Amazon (de lloguer)

LA VIDA DE BRIAN

De què va: Brian neix el mateix dia que Jesús i al cap del temps els seus destins insisteixen a creuar-se, fins al punt que el pobre noi, que només vol viure tranquil, és sistemàticament confós per un Messies. La cosa encara es complica més quan s'enamora d'una revolucionària.

Valoració: Cada dia és més bona i més políticament incorrecta. La mare de totes les paròdies té tants gags memorables que no saps quin destacar: el front popular de Judea, la mare de Brian, les dones comprant barbes per anar a una lapidació, les riallades del moment Pijus Magnificus.

On es pot veure: A Netflix i Filmin

ETIQUETES:

Deixa un comentari