VETERÀ PERIODISTA

Pedro Piqueras sorprèn cantant en català a TV3: "Me'l va ensenyar la meva mare"

L'expresentador d'"Informativos Telecinco" també va reconèixer que temia passar a la història com 'el tiu' de l'"apocalíptic"

Pedro Piqueras a "Col·lapse" (TV3)

El periodista Pedro Piqueras (68) va ser un dels convidats del Col·lapse' de Ricard Ustrell d'aquest dissabte i va deixar bocabadats a molts dels espectadors del programa. El presentador, que recentment s'ha jubilat després de 18 anys al capdavant d'Informativos Telecinco i de més de 50 anys de carrera professional, va sorprendre revelant que sap català gràcies a la seva mare.

"Com es que parles català?" li va demanar Ustrell. "No parlo català, només una mica", li va respondre el periodista, abans d'explicar-se. "He après català a Albacete perquè la meva mare va viure aquí a Barcelona durant la Guerra Civil. Per a ella va ser l'època més important de la seva vida, tenia entre 12 i 15 anys. Va aprendre català i quan va tornar a Albacete i jo vaig néixer, molts anys després, em va ensenyar català. Em deia: 'Tanca la porta, porta la clau…', tot en català", va relatar.

"Vaig anar aprenent una mica de català i després vaig tenir una nòvia de Lleida i això ja va ser definitiu. Ho recordo amb molt d'afecte perquè el seu pare em va regalar dos llibres de Salvador Espriu. No puc defensar-me parlant català, però l'entenc i quan tinc l'oportunitat el parlo tot i que mai he viscut a Catalunya", va explicar l'ex de Telecinco.

"Em preocupa ser el de l"apocalítpic'"

El presentador també va revelar que no va portar gaire bé les paròdies que es feien sobre la seva peculiar manera d'explicar les notícies amb adjectius com "terrible" i "apocalíptic". " Et diré una cosa: a mi això em preocupava", va reconèixer.

"Em preocupava perquè soc un tipus molt seriós i feia un informatiu seriós i equilibrat. I passar a la història com el 'tiu' de l"apocalíptic', em fotia. Anava pel carrer i em cridaven "apocalíptic". Quin horror…", va assegurar.

Piqueras va mostrar-se molt còmode i sincer durant la conversa amb Ricard Ustrell al plató de TV3. Tant és així, que va cloure l'entrevista tocant el piano i cantant "My Way" de Frank Sinatra en català.

ETIQUETES:

Deixa un comentari