ANY NOU

Miki Núñez, Laura Escanes i el català, protagonistes de les Campanades de TV3

El cantant de Terrassa i la presentadora van acomiadar el 2023 des de Barcelona entre crítiques pel baix nivell lingüístic

En primer lloc, feliç 2024! Catalunya va acomiadar aquest diumenge a la nit el 2023 i enceta avui el 2024. Tanca un any complet i el comença de zero, en dilluns. I ho va fer amb Miki Núñez i Laura Escanes posant veu al programa especial de les campanades de TV3. Un, amb l'experiència d'haver-ho fet l'any anterior, i l'altra, d'estrena després de l'èxit del seu La travessa, al nou portal del 3Cat.

La presentadora va abandonar l'americana oberta que s'havia vist als anuncis dels últims dies per enfundar-se un vestit daurat, una autèntica tria de la nit de Cap d'Any. I ell, que no diu mai que no al vestuari que li proposen, anava amb una americana sense camisa. Des de l'avinguda Maria Cristina de Barcelona, els dos joves van donar la benvinguda al nou any juntament amb l'espectacle de drons que més de 120.000 persones es van apropar a veure en directe.

Tot i que no hi va haver cap error tècnic al programa, que va fluir com si tots dos fes dècades que es posen davant d'una càmera per presentar el moment més èpic de l'any, el 3Cat ha rebut moltes crítiques a les xarxes socials per la llengua. En un moment delicat pel català, que veu com cada cop té menys parlants, sobretot entre les generacions més joves, Twitter s'ha omplert de missatges com "No podem normalitzar un llistó lingüístic tan baix" o "#prayforneutres", en relació amb les vocals neutres que la presentadora no va pronunciar durant l'emissió del directe.

D'altra banda, Twitter també ha bullit contra el barcelonacentrisme que diuen "s'ha instal·lat" des de fa uns anys a TV3 per fer el programa especial de les campanades. "Catalunya té tres capitals més", apuntava una usuària fent referència a Girona, Lleida i Tarragona, mentre que altres demanaven el retorn de la festa des dels campanars dels pobles del país, com s'havia fet anys enrere a la pública catalana.

El primer anunci de l'any en castellà

Per si això no fos poc, molts espectadors van quedar molt sorpresos i també molestos, quan Escanes i Núñez van donar pas als primers anuncis del 2024. El primer espot, un dels més ben pagats de l'any es va emetre en castellà. Un fet que també va causar indignació a les xarxes.

ETIQUETES:

Deixa un comentari