TORNEN A CASA

TV3 incorpora sèries mítiques com "Mr. Bean i "Els joves" a la nova plataforma 3Cat

La plataforma digital de la cadena recupera les sèries històriques més emblemàtiques emeses per TV3 durant els anys 80 i 90

"Mr. Bean" torna a TV3

Durant els anys 80 i 90 TV3 va emetre diverses sèries arribades des del referent televisiu que era la BBC i que es convertirien en mítiques per tots aquells que les van veure. Doncs bé, els nostàlgics o, simplement tots els amants de les bones sèries, estan d'enhorabona i és que a partir del 2 de desembre, la plataforma 3Cat, es podran recuperar L'escurçó negre, Allo Allo!, Els joves, Sí, ministre i Sí, primer ministre.

I, a partir del 6 de desembre, arribarà un altre clàssic a punt pel Nadal, com és Mr. Bean, una de les sèries còmiques amb més èxit de tots els temps.

"L'escurçó negre" 

Interpretat per Rowan Atkinson, el personatge central de la sèrie és el segon príncep, Edmund, duc d'Edimburg, anomenat "L'Escurçó Negre". Un noi aspre i retorçat, d'aspecte maligne, amb una passió irrefrenable per ser rei que el durà a un seguit de traïdories inimaginables que no li acostumen a sortir bé. Amb l'ajut de dos esbirros, Perci i Baldrick, "L'Escurçó Negre" tira endavant les seves malignes ambicions, però es troba el camí ple d'obstacles.

La sèrie va arribar a TV3 el 1989, amb doblatge de Joan Pera, que no només va posar veu a l'Escurçó, sinó que va dirigir el doblatge de la sèrie i va afegir al personatge l'inoblidable "nyèeee". L'humor britànic i una traducció al català que va saber transmetre els gags, van convertir la ficció en una sèrie de culte.

"Els joves"

La sèrie havia fet fortuna a la BBC entre el 1982 i el 1984. Narrava les aventures d'en Vyvyan, en Rick, en Neil i en Mike, un grup anàrquic de companys que compartien aventures en un pis atrotinat de Londres. Només van ser dues temporades en antena, però l'èxit va ser aclaparador en aquell Regne Unit comandat per Margaret Thatcher, la dama de ferro.

Les activitats diàries, com portar la roba a rentar, es converteixen en ximpleries absurdes en veure's atacats per mitjons assassins o en tractar de suïcidar-se amb laxants.

"Sí, ministre" 

El Molt Honorable James Hacker, ministre d'Afers Administratius es passeja, aparentment tranquil, pels passadissos del poder de Whitehall i Westminster. Però interiorment aguditza el seu enginy de cara a la cita oficial que ha de tenir amb el seu astut i obstructiu subsecretari permanent, Sir Humphrey Appleby.

Una vegada més, els tòpics presentats a la sèrie resulten curiosament familiars. Retallades en l'administració local, corrupció en la política del Tercer Món i vendes d'armes a grups terroristes són precisament alguns dels temes que han d'examinar el ministre i el seu departament.

"Sí, primer ministre" 

Anys després arribaria "Sí, primer ministre", on el ministre d'Afers Administratius, James Hacker, ha ascendit al màxim càrrec polític del país. Com a Primer Ministre,es torna més franc i més taxatiu. En canvi, Sir Humphrey es torna molt més astut i els seus circumloquis són cada cop més maquiavèl·lics. A la Gran Bretanya, la sèrie és la preferida dels polítics de partits oposats perquè cadascú està convençut que a qui se satiritza és a l'altre.

"Allo Allo!"

En un petit cafè de la França ocupada de la Segona Guerra Mundial, René, el propietari, està servint dos oficials alemanys mentre una noia de la Resistència escolta des de l'habitació del costat i dos aviadors anglesos estan amagats dins un armari del pis de dalt. Però, a René, li fa més por la possibilitat que la seva dona s'adoni de les seves "activitats" amb les cambreres, Yvette i Maria, que no pas tot l'exèrcit alemany.

"Mr. Bean" 

Creada i interpretada per Rowan Atkinson, "Mr. Bean" és una comèdia de sensació. Atkinson ha estat guardonat amb nombrosos premis internacionals, inclosos l'Emmy de les Arts Populars, un prem BANFF de Televsió al Festival de la Comèdia, la Rosa d'Or de Montreal, el Premi de la Comèdia de la Ciutat de Monreal i el Premi Internaciona de Premsa de Montreal. Les seves comprometedores passallades li han fet guanyar-se el públic d'arreu del món gràcies, sobretot, al seu humor completament visual que acompanya, en comptades ocasions, d'algun soroll o amb breus diàlegs.

ETIQUETES:

Deixa un comentari