CONCURS

"Joc de cartes" sorprèn a Girona amb un cowboy: "M'ha descol·locat totalment"

El concurs de Marc Ribas va visitar les comarques gironines per escollir el millor local de cuina tradicional o creativa

Un concursant vestit de cowboy a "Joc de cartes"

Aquest dimecres 13 de desembre, el Joc de cartes de Marc Ribas va visitar les terres gironines per viure en primera persona un duel entre restaurants de cuina tradicional i de cuina creativa. A la banda de la cuina tradicional vam poder veure el Mas Ros, a Cassà de la Selva, capitanejat pel cap de cuina Jaume Coll. També vam conèixer La Ferla, al casc antic de Girona, un restaurant d'origen italià que representa l'Alba Fernández.

La cuina creativa va quedar representada pel Formaticum de Marc Masó, un restaurant tematitzat de Girona on el seu fort són els formatges. Però per temàtica, la del Nou Quart, a Quart, un restaurant que ens va fer viatjar al llunyà oest de la mà de José Antonio Albacete, Joe. Un peculiar propietari que també va causar polèmica. Tot li semblava bé. Un paper que no va agradar als seus rivals que el van acusar de ser un estrateg.

Vestit de cowboy

La sorpresa però, va arribar quan els seus rivals van visitar el seu restaurant i es van quedar sense paraules quan el van veure sortir del local vestit de cowboy com si estiguéssin al llunyà Far West. "M'ha descol·locat totalment", "M'he quedat sorpresa! L'he hagut de mirar dues vegades…", van dir els seus companys de programa, mentre en Marc posava una cara de no creure's el que estava veient.

El José Antonio vestit de cowboy a "Joc de cartes"

El José Antonio només va aconseguir una nota mitjana ha estat d'un 5,4 per unes hamburgueses que semblaven més pròpies d'un estat de la "ruta 62" dels EUA.

Hamburguesa del "Nou Quart"

Victòria per al restaurant de formatges

A la banda oposada, el restaurant Formaticum del barri vell de Girona liderat per en Marc Masó que es va endur la millor puntuació i la victòria del programa. Tots els seus plats estan fets a base de formatge però la seva gran el·laboració i qualitat van entusiasmar i va aconseguir una nota mitjana de 7,9 que el va situar en primer lloc. De fet, el plat estrella també va ser per al Formatocum per un carpaccio carnívor de peus de porc i formatge.

Carpaccio carnívor
La classificació final del "Joc de cartes" a Girona

I la propera setmana (20/12)… El millor local dins d'un mercat de Barcelona

En el capítol del proper dimecres 20 de desembre, Marc Ribas recorrerà diversos mercats barcelonins per trobar el millor establiment amb solera. Al districte de l'Eixample anirem fins al Mercat del Ninot per conèixer l'oferta gastronòmica de Bacallà Masana, una bacallaneria creada l'any 1886 on avui dia també es poden degustar plats cuinats amb bacallà. La Mònica Masana n'és la gerent i continua la saga familiar d'aquest local històric.

Al Mercat de Sant Andreu visitaran La terrassa de Mercadal, representat per Arturo Garzón. Al barri del Poblenou aniran el seu mercat per conèixer Can Joan, de la mà de Joan Oller, el seu propietari i cambrer. I, per acabar, aniran fins al Mercat de la Barceloneta per descobrir El Bar del Paco, propietat de Paco Alcaide, un espai i un propietari emblemàtics al barri.

ETIQUETES:

Deixa un comentari