QUE US BOMBIN A TOTS

Els dards d'Andreu Buenafuente al monòleg de Cap d'Any a TV3: de Pablo Motos a Albiol

L'especial es va convertir en el programa més vist del dia amb una audiència mitjana de 483.000 espectadors i un excel·lent 25,5%

Buenafuente al monòleg "Que ens bombin a tots!"

Andreu Buenafuente ha tornat a demostrar que és qui millor sap fer riure als catalans amb el monòleg especial que va fer aquest dijous 28 de desembre a la nit a TV3. Amb el títol de Que ens bombin a tots!, fent referència a la frase llançada per Xavier Trias quan no va poder accedir a l'alcaldia de Barcelona després d'una votació que va unir el PP i els Comuns, l'humorista va fer la seva particular anàlisi dels moments més destacats del 2023 com ja va fer el 2022 amb Curraràs.

L'espai es va convertir en el programa més vist del dia amb una audiència mitjana de 483.000 espectadors i un excel·lent 25,5%; i va arrasar entre el públic més jove amb un espectacular 41,8% (de 13 a 24 anys) i un 37,2% de 4 a 12 anys.

"L'any passat vam fer el programa a Lleida en homenatge a la pel·lícula 'Alcarràs' i aquesta vegada volíem fer-lo al lloc on Catalunya ha tingut més protagonisme, però al final hem acabat a Barcelona perquè Ferraz estava ocupat", va començar dient el showman en al·lusió a les manifestacions de la dreta contra l'amnistia a la seu del PSOE a Madrid.

"Enguany hi ha moltes coses que no hem vist venir. Com els policies pegant 'Cayetanos'", va assegurar. Nosaltres ja ho hem viscut això", va afegir en referència al procés d'independència. Per això, es va voler dirigir en castellà als anomenats 'Cayetanos': "Al final només aconseguireu el traspàs de Rodalies", va sentenciar.

Pablo Motos i la seva censura

Un dels que va sortir més malparat del repàs de l'any va ser Pablo Motos. "Aquest any hem vist dir a Pablo Motos que li fa vergonya ser espanyol. Estic descol·locat", va dir amb ironia sobre el polèmic presentador d'Antena 3. No va ser l'únic dard contra el conductor de El Hormiguero. Mentre recordava el simulacre d'alerta que va sonar als mòbils, Buenafuente va deixar anar que aquesta no era l'única trucada que et podia fer espantar.

"Pensava que era Pablo Motos que em trucava per renyar-me. Es veu que sempre porta gent de primera línia com Alfonso Guerra que va dir que ja no es podien fer acudits de 'mariques i nans'. I va el Motos i li diu que molts còmics li diuen el mateix. Però atenció, perquè si tu després fas acudits de Pablo Motos pot ser que et truqui una formiga i et diuen que no es poden fer bromes d'ell", va criticar. Una referència a la denúncia que van fer alguns humoristes com Facu Díaz, que van assegurar que el programa de Motos havia intentat censurar bromes sobre el seu presentador.

El pacte amb Pedro Sánchez

Com era de preveure, la política també va aparèixer al monòleg. Buenafuente va bromejar sobre el fet que Catalunya hauria d'haver demanat més contrapartides per investir Pedro Sánchez. "Hauríem d'haver demanat més, com poder fer un gag de la Verge del Rocío sense represàlies judicials o que el Corredor Mediterrani enlloc de passar per Madrid passi pel Mediterrani".

"O que ens facin pujar algunes posicions a l'informe PISA", va afegir, després que els alumnes catalans hagin obtingut uns dels pitjors resultats de la història. Per a això, ha demanat anar per feina: "Hem de demanar que a la resta d'Espanya els exàmens els faci només Froilán. Així la nota de Catalunya pujaria". "Jo hauria demanat tot això. Total, els bascos sempre en treuen més…", va ironitzar.

Albiol, Rubiales i el "Bargirona"

L'únic polític que Buenafuente ha vist feliç aquest 2023 ha estat Xavier García Albiol, actual l'alcalde de Badalona, "perquè té un arbre de Nadal súper gran. Política d'altura". En aquest instant, va mostrar una imatge de l'arbre que el líder popular ha instal·lat al seu municipi, al costat d'una imatge gegant de l'alcalde. "És la primera vegada que veig a Albiol i penso: carai quantes llums! Jo en dic alcaldia fràgil", va deixar anar.

Sobre el polèmic petó de "l'impresentable" Rubiales a Jenni Hermoso, Buenafuente va etzibar el següent: "És un tiu que estava a la llotja amb la reina al costat i es va tocar les pilotes amb les mans. Si no entens que aquí hi ha un problema, és que tu ets part del problema".

El Barça tampoc va faltar a la cita. "No estem bé", va sentenciar. Per això, va proposar una solució: "El Barça no està bé, ni fa pinta que estigui bé en els propers anys, no té calers. En canvi, el Girona va com un 'tiro'. I si… ens fusionem? Futbol Club Bargirona".

ETIQUETES:

Deixa un comentari