SALUT SEXUAL

Dur testimoni de Mayka Navarro a "La Marató": "Estic en tractament psiquiàtric"

La periodista de successos ha explicat que es va arruïnar per intentar ser mare i que no ho va poder aconseguir

Mayka Navarro explica el seu testimoni a "La Marató"

La 32a edició de La Marató de TV3 (ara 3Cat) que se celebra aquest diumenge 17 de desembre i que recull fons per la salut sexual i reproductiva, ha arrencat ben puntual a les 8 del matí a Catalunya Ràdio. Roger Escapa també ha estat l'encarregat de donar la primera xifra del marcador d'aquest 2023: 103.215 euros. Cal recordar que l'edició de l'any passat va tancar amb un marcador final de 8.034.807 milions d'euros (9.022.147 euros al 2021).

A TV3, l'emissó ha començat a les 9.30h, des de l'exterior en diferents punts del territori com el Far de Vilanova; la Maternitat de Barcelona, i la Universitat de Lleida. Entre els testimonis més destacats que han volgut explicar la seva experiència hi ha les actrius Vicky Luengo i Georgina Latre. "Em pensava que tenia apendicitis i còlics de ronyó del dolor que sentia", "És com si algú t'esgarrapés amb urpes des de dins de l'úter", han explicat sobre el fet de patir l'endiometrosi.

"He estat i continuo estant al pou"

Mayka Navarro també ha parlat sense cap mena de tabús a Catalunya Ràdio. Precisament perquè, diu, els vol trencar. La periodista de successos ha explicat en una conversa amb el presentador Roger Escapa i la també periodista Laura Fa que es va arribar a arruïnar per poder ser mare, un desig que, malgrat tot, no va poder complir i a causa del qual encara ara, anys més tard, rep tractament psiquiàtric.

"Vaig anar a una clínica de fertilitat i vaig estar fent tractaments durant quatre anys, massa sola i que van ser tot un fracàs. No van funcionar. Jo no estava preparada i em va dur en un pou del qual em va costar molt sortir-ne". De fet, assegura que encara continua afectada. "Durant molt temps he pensat que no haver tingut fills ha estat culpa meva", s'ha sincerat Navarro.

"Crec que és el primer cop que parlo en un mitjà sobre la menopausa", ha comentat per la seva banda Laura Fa que s'ha queixat que en l'actualitat, a les dones se'ls ha reduït el temps de ser mares: "Has de compaginar estudis, professió. Això no els passa als homes…".

Com sempre els donatius es podran fer com sempre per telèfon trucant al 900 21 50 50, però també a través de Bizum al 33333 i a través del web de La Marató.

ETIQUETES:

Deixa un comentari