26 D'OCTUBRE

La data d'estrena del nou programa d'Albert Om a TV3 i quin pressupost té

El nou espai explicarà la història de Catalunya dels últims 100 anys a través de cent objectes quotidians

Albert Om torna a TV3

El retorn d'Albert Om a TV3 és qüestió de dies. Serà el proper dijous 26 d'octubre després del Polònia, quan el popular presentador estrenarà un nou programa que es dirà Una altra història. L'espai que constarà de 8 episodis i compta amb un pressupost de 545.000 euros, explicarà la història dels catalans dels últims cent anys a través de 100 objectes.

Així doncs, el presentador torna a TV3 després d'una colla d'anys. Cal recordar que a banda de l'especial d'Àngel Casas emès l'octubre del 2021, Om no havia tornat a conduir cap espai des que va finalitzar l'exitós El Convidat al gener del 2015. Al setembre del 2016, el presentador va fitxar per RAC1 per fer-se càrrec de la franja del vespre amb el programa Islàndia, un espai que va ser cancel·lat el passat mes de juny, tot i que el programa que era líder d'audiència.

El nou espai té el repte de trobar els 100 objectes quotidians que expliquin millor la història de Catalunya dels últims 100 anys, com nines, monedes, eines del camp, ràdios i cascos de la guerra, entre d'altres. La col·lecció de peces resultant, amb grans històries personals al darrere, formarà part d'una gran exposició final en un museu de referència de Catalunya.

Albert Om a "Col·lapse"

Per fer-ho realitat, el programa va demanar la participació de la societat per trobar objectes antics que amaguen grans històries personals, en una iniciativa per fer-los visibles i anar construint la història social de Catalunya, que quedarà recollida en un arxiu digital.

Un lloc emblemàtic d'una localitat diferent en cada capítol

Albert Om conduirà el programa, acompanyat per dos historiadors, que faran la tria dels objectes més representatius de la nostra història. Cada capítol, que es farà en un lloc emblemàtic d'una localitat diferent de Catalunya, es planteja com un gran esdeveniment en què els ciutadans podran participar portant els seus objectes i explicant les històries personals que hi ha al darrere.

Imatge del nou programa "Una altra història"

Una altra història és una producció de TV3 en col·laboració amb El Terrat (The Mediapro Studio), basada en el format de "National Treasures" i que la televisió valenciana (À Punt) també va adaptar amb gràn èxit amb Carolina Ferre al capdavant i que ja prepara la seva 3a temporada.

ETIQUETES:

Deixa un comentari