CONTUNDENT

Àngel Llàcer torna a esclatar per la polèmica del seu musical en castellà: "Jo no soc el vostre enemic"

El director teatral es defensa de les crítiques: "De cop i volta soc l'enemic de Catalunya. I penso, "no teniu ni idea"

Àngel Llàcer respon a les crítiques a TV3

L'estrena de The producers, el nou gran musical d'Àngel Llàcer (49) continua aixecant polseguera pel fet de fer-se en castellà. L'obra que es va estrenar el passat 28 de setembre al teatre Tívoli de Barcelona, té un pressupost de 2,7 milions d'euros, arriba després d'altres grans èxits com La jaula de las locas o Cantando bajo la lluvia.

En una entrevista recent, Llàcer va argumentar que en català seria impossible fer-lo: "Si ho féssim en català, tindríem molt menys públic del que tenim. Això és un problema que no és nostre, això és un problema de la societat catalana i de les escoles. A les escoles es parla en castellà. Jo ho faig tot en català menys els grans espectacles i el programa 'Tu cara me suena' d'Antena 3".

Un argument que va fer enfurismar a cares molt populars del panorama teatral català com l'actor Joel Joan o el director de Dagoll Dagom, Joan Lluís Bozzo. "Que aneu justos de diners Llàcer, Cambray i Sellas? Us imagineu que diguessin que fan musicals només amb gent blanca o heterosexual perquè així fan més diners? La culpa de que el seu cinisme no tingui vergonya és nostra. No ens sabem fer respectar i deprés plorem perquè la criatura plora", va dir el de Plats bruts.

Encara més contundent va ser Bozzo: "Se'n diu ser botifler, o també caragirat. En altres temps se l'haguès vist amb la "camisa azul" defensant el idioma del imperio".

"Jo no soc el vostre enemic"

Amb aquest panorama, Llàcer va voler tornar a parlar del tema en una entrevista al Planta baixa de TV3 d'aquest dijous. "Estic molt content. A la gent li encanta l'espectacle. Jo que no busco la polèmica em sorprenen molt algunes reaccions. Potser molesta que soc una ànima lliure i dic les coses tal com raja", va començar dient el director teatral.

Acte seguit, va tornar a parlar de la polèmica lingüística i de les crítiques dels seus companys de professió: "Tinc sort que no entro al Twitter, però com que tinc al Manu Guix i l'Enric Cambray que tot el dia m'estan enviant els tuits… Llavors jo veig que sóc l'enemic d'unes persones que penso: "jo no soc el vostre enemic". Per què heu volgut crear això? Jo no sóc aquesta persona. Llavors, hi ha tres o quatre incendiaris, piròmans, al Twitter, amb nom i cognoms, que van allà i encenen i llavors tota una de gent que t'insulta, que et diuen no se què, no? "Només fas espectacles en castellà", i clar, això és mentida".

Àngel Llàcer al "Planta baixa"

"Jo he fet mil coses per Catalunya i pel català, que és el meu idioma i l'adoro, i és cert! La Puntual mateix és un programa de divulgació d'uns clàssics catalans. Això ho faig a 'El Petit Príncep', he fet infinitat d'espectacles en català. Perquè faig uns musicals molt grossos en castellà, de cop i volta soc l'enemic de Catalunya. I penso, "no teniu ni idea", perquè l'enemic de Catalunya no soc jo, perquè jo soc català, i només català. Però clar, a mi em sap greu haver-me d'explicar. He d'anar allà i dir, escolti: "Jo voto això, o vaig fer això, o penso això…"Jo no m'he d'explicar de res, al final el que parla de mi és la meva feina", va concloure.

ETIQUETES:

Deixa un comentari