CAS MEDIÀTIC

Úrsula Corberó, sobre el seu paper de Rosa Peral a Netflix: "Fa pena. No tot és blanc o negre"

"No he arribat a conèixer Rosa Peral ni vaig voler veure 'Crims' abans del rodatge per no influenciar-me", ha assegurat l'actriu catalana

Úrsula Corberó serà Rosa Peral a "El cuerpo en llamas"

Si res no canvia, Netflix estrenarà aquest divendres 8 de setembre El cuerpo en llamas, l'esperada nova sèrie sobre el crim de la Guàrdia Urbana de Rosa Peral, Albert López i Pedro Rodriguez. Una ficció protagonitzada per Úrsula Corberó i Quim Gutiérrez que explica els fets que es van iniciar el maig del 2017, quan els Mossos d'Esquadra van trobar les restes òssies d'un cos humà en el maleter d'un vehicle al pantà de Foix.

Una sèrie que promet ser tot un èxit a la plataforma i que per arrodonir-ho, vindrà acompanyada de l'estrena de la pel·lícula documental Las cintas de Rosa Peral el mateix 8 de setembre. Al documental, la principal condemnada pel crim de la Guàrdia Urbana trencarà el seu silenci des de la presó després de la seva entrada l'any 2020.

Tot i això, Rosa Peral, condemnada per l'assassinat de la seva parella Pedro Rodríguez, ha presentat una demanda contra Netflix per aturar l'emissió de la sèrie, en el marc d'una demanda pel dret a l'honor. L'exagent de la Guàrdia Urbana, que compleix condemna de 25 anys de presó, creu que aquesta producció podria atemptar contra la seva honorabilitat, la pròpia imatge i la intimitat personal.

Úrsula Corberó interpreta a Rosa Peral a "El cuerpo en llamas"

Netflix, però, no s'ha quedat de braços plegats davant l'intent de Peral de frenar una de les sèries més esperades a la plataforma. La companyia ha avisat que si el jutge paralitza l'estrena de la sèrie posarà una demanda per danys i perjudicis contra la protagonista del crim de la Guàrdia Urbana. A través d'un burofax, Netflix ha dit a l'exagent que el seu és un cas mediàtic i que la sèrie s'empara en la llibertat artística i de creació, i assegura que no hi ha cap motiu per "segrestar-la".

Úrsula Corberó serà Rosa Peral

Corberó: "Vaig voler protegir-me"

Enmig de tot aquest enrenou, aquest dilluns 4 de setembre, l'actriu, Úrsula Corberó (34), que interpretarà a Peral, ha estat entrevistada a El món a RAC1 de Jordi Basté. "No he arribat a conèixer Rosa Peral ni he sentit la necessitat de fer-ho. Vaig voler protegir-me molt. És un tema delicat. No vaig veure 'Crims' abans del rodatge per no influenciar-me", ha explicat Corberó.

"És un cas que realment fa pena. És una tragèdia. Per nosaltres era molt important que l'espectador fos conscient que quan passen aquestes coses no tot és blanc o negre. És per això que l'últim capítol impacta perquè humanitza als personatges", ha afegit. L'actriu catalana també ha assegurat que "necessitava empatitzar amb el personatge per poder interpretar-lo".

Àudio entrevista

ETIQUETES:

Deixa un comentari