MOLT DURA

Àngels Barceló esclata contra els actes de la Diada: "Ens han arrabassat un dia que era de tots"

La presentadora catalana ha carregat com mai contra la celebració de l'11 de setembre a Catalunya: "Ja no és aquella jornada festiva"

Àngels Barceló a la Cadena SER

La presentadora catalana Àngels Barceló (60), ha carregat com mai contra els actes de la Diada d'aquest 2023. La periodista que va començar la seva carrera professional com a redactora de Catalunya Ràdio i va presentar el Telenotícies de TV3 entre els anys 1984 i 1997, va anys que treballa a la Cadena SER des de Madrid. Un mateix camí que també va seguir Carles Francino que actualment presenta La Ventana, el magazin de tarda de l'emissora espanyola.

Barceló cada matí dirigeix i presenta l'Hoy por hoy el matinal de Cadena SER. Un espai que lidera a Espanya però que a Catalunya només obté 241.000 oients, molt lluny dels 711.000 de Jordi Basté i dels 443.00 que tenia Laura Rosel.

Àngels Barceló al Telenotícies de TV3 del 1994

Un altaveu que la presentadora catalana va aprofitar aquest dimarts per atacar amb duresa els actes celebrats amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Aquestes van ser les paraules de Barceló durant la tertúlia política del seu programa:

"Sobre això que deies que era el dia de tota la societat catalana, deixa'm que et digui una cosa que la volia dir aquest matí a les 8 i que després se m'ha passat. Ens han arrabassat un dia que era de tots els catalans. La celebració de la Diada, la manifestació de la Diada, era la manifestació de l'exaltació del catalanisme, els que volíem el reconeixement de la nostra identitat, d'un fet diferencial. Com ens ha estat arrabassada… Jo vaig anar amb els meus pares a la manifestació del 76 després de la mort de Franco, i no tenia res a veure. No ho dic amb malestar, ho dic amb profunda tristesa, com hem estat expulsats i com s'ha arrabassat alguna cosa que era de tots".

Abans d'aquestes paraules, Barceló també havia fet un editorial on s'havia estat molt crítica amb la manifestació de l'ANC. "Només semblava atractiva per aquells que van quedar atrapats pel procés. La Diada ha deixat de ser una expressió del sentiment catalanista per convertir-se en l'expressió de l'independentisme més intransigent. Ja no és aquella jornada festiva que vam conèixer als anys posteriors del franquisme. S'ha convertit en una mobilització on ja no és benvingut qui no pensi com qui la convoca".

ETIQUETES:

Comentaris ( 2 )

 1. Paquito

  Ningú li ha pres res. Si vol fer un altre acte ella i els seus amics, el pot fer. Els que ens manifestem per la independència també tenim dret a fer-ho, o només tenen drets els sociates?

  L'Onze de Setembre mai ha estat una festa, com diu. Sempre ha estat un dia de commemoració solemne, i de lluita pels drets nacionals.

  I a totes les manifestacions, siguin pel que siguin, només hi van els que hi estan d'acord. Quin sentit té anar a una manifestació si no hi estàs d'acord?

  1. Amparito

   Si senyor, aquesta senyora se'n va anar a Madrid perqué aqui erem "muy pueblerinos" , i allí més elegants i cosmopolites i be que va fer. Allá li ha anat bé i está com la pera en el tabac, res li devem, res ens deu. Que disfrute els palaers de la elecció que ha fet, a ser posible sense tergiversar ni mentir. Que ho passe bé.

Deixa un comentari