A LA NOGUERA

A Marc Ribas li puja la mosca al nas en el programa amb més marro del "Joc de Cartes estiu"

El programa va buscar el millor restaurant de la Noguera Pallaresa amb un to amistós i grans dosis de safareig

La tercera entrega de l'edició d'estiu del "Joc de Cartes" on buscaven el millor restaurant de la Noguera Pallaresa va estar farcit de marro i de mosques. El programa de TV3, emès la nit d'aquest dimecres, va mantenir l'idil·li del format amb l'audiència estival amb 346.000 espectadors i un 23,1% de quota. El capítol va tenir un to més amistós que el programa dedicat al Cap de Creus, on el joc brut va ser una constant per bé que va haver-hi alguna estocada en les deliberacions.

Els tres participants del programa que es jugaven el títol de millor restaurant de la Noguera Pallaresa eren el restaurant l'Alosa de l'Hotel Segle XX, situat a Tremp, que dirigeix David Vilanova, propietari i cuiner, amb l'ajuda puntual de la seva exdona, Esther Llovera , Lo Raco del Pont, de Pont de Claverol i, finalment, l'establiment de Conques Cal Jou. Precisament, en el darrer restaurant es va viure un dels moments més surrealistes de l'estiu.

A l'Alosa de l'Hotel Segle XX tant la cuina com l'espai han sigut molt apreciats pels concursants, malgrat els problemes d'accessibilitat. En David i l'Esther eren els concursants amb més experiència gastronòmica. Porten a l'ofici de restaurador des de fa 34 anys. El primer restaurant ja ha portat marro: L'Esther ajudava en David quan tots dos eren parella, però en deixar-ho també va plegar del negoci. Ahir, va tornar puntualment per intentar endur-se el premi al millor restaurant de la Noguera Pallaresa. També ha fet acte de presència les primeres mosques, que han empaitat en Marc Ribas.

El segon restaurant era Lo Raco del Pont, un negoci situat a la vora del riu, amb la pedra i la tranquil·litat com a protagonista. Miguel Ángel López i Inma Farrús confiaven en la seva bona brasa i una proposta cuina tradicional. Precisament l'Inma ha esta l'encarregada de farcir de safareig el programa. La restauradora va confessar que de vegades es fa càrrec dels fills de la seva exparella. "Jo tenia una parella. Vam tenir una filla, i quan va tenir 18 anys ens vam separar. Després vam començar amb en Miguel i vam tenir un fill. El meu ex, també es va ajuntar amb una altra dona i va tenir dos fills més… i ara la meva filla també té dues nenes", és padrina i tot.

Han impressionat amb els primers, de quantitat generosa. Tot i això, hi ha hagut queixes pel menjar, en concret per la manca d'un ingredient: el foie-gras. Els concursants s'han queixat que una de les amanides no duia foie-gras. El cuiner ha sortit a donar explicacions dient que el foie-gras estava ratllat, i per això no es veia, però ha deixat un moment de disbauxa pura amb Marc Ribas fent de Ferran Adrià. "És com un aire de foie-gras… Ju-Ju, com en Ferran Adrià", deia el xef mentre gesticulava i xerrava com l'icònic creador del Bulli.

Marc Ribes i les mosques: "Deixem de menjar un moment"

Però encara faltava per arribar clau de la nit, quan a Marc Ribas li ha pujat la mosca el nat. Ha estat en el darrer restaurant, on es va viure un dels moments més surrealistes de l'estiu. "Fem una cosa, d'acord. Deixem de menjar un moment", va espetar el presentador, visiblement molest. La irrupció d'una mosca al restaurant va acabar amb la paciència del cuiner, que va optar per treure-se-la de sobre d'una manera estrambòtica. "Quan jo digui tres fem tots així", va manar als concursants, que se'l miraven atònit. L'així era una coreografia de braços i de mans que estava més a prop d'invocar algun mal esperit gastronòmic (o una mala digestió) que no pas un mètode útil per foragitar les mosques.

Tot i això, tots els concursants ho van fer i Ribas va poder gaudir tranquil del segon plat. En tot cas, Cal Jou, el restaurant amb menys experiència dels tres que va obrir arran de la pandèmia va acabar en darrera posició amb un 6,1 de puntuació. La cuina es va valorar molt bé, però el preu del tiberi el van considerar car, tant per la qualitat del producte com pels plats i va puntuar-se amb un cinc, aprovat just. Al final, Lo Raco de Pont s'ha imposat com a guanyador.

ETIQUETES:

Deixa un comentari