ESTIMAT ACTOR

Joan Pera torna a TV3 amb una nit especial després d'haver-la criticat durament: "Mai m'ha ajudat"

"Amb tots vostès, Joan Pera", serà el primer reportatge del "Sense ficció" que s'emetrà el dimarts 12 de setembre

Joan Pera al "Sense ficció"

La nova temporada televisiva de TV3 arribarà amb una aposta clara pels documentals en horari de màxima audiència. El Sense ficció ocuparà la nit dels dimarts i el 30 Minuts seguirà les nits del diumenge. L'espai dirigit i presentat per Montse Armengou mantindrà el seu objectiu d'emetre els millors documentals que es fan arreu del món, i també els reportatges de producció pròpia que han marcat estil a TV3.

Segons ha pogut saber elmondelatele.cat, aquesta temporada, l'espai emetrà nous documentals sobre la violència contra els fills, la politització de les víctimes del terrorisme o l'últim espectacle de Freddie Mercury, entre d'altres. Un dels més destacats serà "Amb tots vostès, Joan Pera", el primer reportatge nou de trinca que s'emetrà l'endemà de la Diada, el dimarts 12 de setembre i que protagonitzarà l'actor Joan Pera.

"Senyores i senyors, bona tarda. Avui, 10 de setembre de 1983, emetem per primera vegada des de TV3, Televisió de Catalunya". Aquestes van ser les primeres paraules de l'actor Joan Pera, la primera persona a sortir a la pantalla de TV3, ara ja fa 40 anys. Però la seva carrera artística, densa i longeva, havia començat molt abans. Ha estat la veu de Woody Allen i de Rowan Atkinson, Mister Bean i s'ha posat en la pell de desenes de personatges al teatre.

Joan Pera a la primera emissió de TV3 l'any 1983

Molt crític amb TV3

Cal recordar que el passat mes de febrer, l'actor havia criticat amb contundència a la cadena pública en una entrevista a Nació. Pera va voler posar de manifest la poca presència que havia tingut a TV3 tot i que va ser ell qui la va inaugurar l'any 1983. Aquestes van ser les seves paraules:

"Vaig inaugurar TV3, però l'endemà ja em van treure. Després vaig estar 30 anys sense sortir-hi. TV3 mai m'ha ajudat, ni hi he sortit mai a part de les entrevistes i un parell de vegades que em va contractar una productora externa. Sóc l'únic actor que ni ha sortit mai a TV3, ni ha estat mai al Lliure, ni ha treballat mai al Nacional i, malgrat això, soc el més conegut. Puc dir que no li dec res a ningú. La gran majoria han passat o han tingut una carrera gràcies a TV3, al Lliure o a les institucions i el funcionariat", va assegurar.

Unes declaracions que no són del tot encertades si es revisa l'hemeroteca. A banda de ser la veu catalana de Woody Allen i d'una llarga llista de doblatges de films emesos a TV3, la temporada 2006-2007 el vam poder veure a El cor de la ciutat, l'any 2008 va protagonitzar la sèrie Tretze anys i un dia al costat del seu fill Roger Pera; i al 2017 a la pel·lícula sobre Pau Casals, Pau, la força d'un silenci.

A tot això, s'hi ha de sumar les diverses obres de teatre protagonitzades per l'actor que ha emès la cadena amb un gran èxit d'audiència. El proper dimarts 12 de setembre, l'actor tornarà a serà el gran protagonista de la nit a TV3 i de ben segur tornarà a reventar els audímetres.

ETIQUETES:

Deixa un comentari