POLÈMICA

TV3 se les té amb el Twitter d'Elon Musk per haver-la etiquetat com un "mitjà finançat pel govern"

La cadena pública catalana reclama que se li assigni la mateixa categoria que té la BBC: "Mitjà de comunicació amb finançament públic"

La nova etiqueta del Twitter de TV3 que la cadena pública rebutja

Un nou canvi inesperat en la política de Twitter ha provocat que TV3 hagi decidit plantar batalla a la xarxa social d'Elon Musk. La companyia ha decidit marcar a tot els mitjans de comunicació públics anb l'etiqueta "mitjà finançat pel govern", que inicialment es feia servir per alertar els usuaris que seguien un mitjà afí a règims poc democràtics.

Una decisió que també ha afectat a RTVE i d'altres cadenes internacionals com la BBC a Anglaterra, o els canals nord-americans NPR i PBS, que fins i tot van abandonar Twitter com a protesta per aquesta decisió. Les cadenes afectades consideren que aquesta etiqueta qüestiona la seva imparcialitat i rebutgen que se les equipari a mitjans de Corea del Nord, Rússia, Síria o l'Iran.

Per això, tant RTVE com la CCMA han expressat el seu desacord i fonts de la cadena pública catalana han explicat que ja estan fent les "gestions oportunes" amb la companyia perquè canviï aquesta qualificació. TV3 i RTVE demanaran que la xarxa social els canviï l'etiqueta "mitjà finançat públicament", argumentant que són cadenes que es financen amb una dotació pressupostària que aprova el Parlament, i no el govern.

Captura del compte de Twitter de TV3 en la què es pot veure la nova etiqueta

Com es pot veure al centre d'ajuda de Twitter, la xarxa ha definit tres categories per als mitjans públics o governamentals: mitjans afiliats a l'Estat, mitjans finançats pel Govern i mitjans de comunicació amb finançament públic. TV3 que ara forma part de la segona categoria, reclama canviar a la tercera opció, l'etiqueta que té la BBC. La cadena pública anglesa va demanar el canvi fa unes setmanes i la petició va ser acceptada per Twitter.

El compte de la BBC News, amb l'etiqueta que vol TV3

Elon Musk se les té amb una cadena del Canadà

Enmig de tot aquest enrenou, la televisió canadenca CBC, que va reclamar a Twitter que no estava finançada únicament amb diners públics, i per tant, no era una cadena governamental, també se les ha hagut de veure amb el popi Elon Musk.

El propietari de Twitter va tirar d'ironia modificant la seva etiqueta, que en un primer moment era "70% finançada pel Govern". "La CBC diu que està finançada pel govern "menys del 70%, així que corregim l'etiqueta". Ara, enlloc del 70% apareix el 69%.

ETIQUETES:

Deixa un comentari