POLÈMICA ENTREVISTA

Roger Escapa respon a Risto Mejide: "Es va fer un programa a mida, això no és periodisme"

El presentador de Catalunya Ràdio critica la reacció de Mejide i l'acusa de viralitzar la seva entrevista per interès

Roger Escapa respon a Risto Mejide a TV3

Risto Mejide va acomiadar el seu Viajando con Chester amb un programa especial sobre les relacions amb gran diferència d'edat. Un programa fet a mida per al presentador de 48 anys que torna a estar de plena actualitat després de la seva sonda separació amb la influencer Laura Escanes (26) i la notícia de la seva nova relació amb una noia un altre cop 20 anys més jove que ell, la valenciana Natalia Almarcha (27).

Precisament sobre aquest tema el presentador català va recordar la seva entrevista a El Suplement de Roger Escapa de Catalunya Ràdio del passat 23 de març on va tenir una tensa conversa. "Tu tens una situació de privilegi des de fa molt temps perquè ets un home blanc, heterosexual, cis que ha guanyat molts diners i amb una vida econòmicament solucionada… Creus que estàs en igualtat de condicions que una persona 20 anys més jove que tu?", li havia preguntat Escapa.

"Estàs assumint que una dona 20 anys més jove no es pot enamorar de mi? Que no té criteri? Això és masclista o pitjor, edadisme", va respondre Mejide indignat. "Estic dient que tu tens una situació de privilegi perquè has guanyat calers i has viscut moltes més coses", va afegir el de Catalunya Ràdio. "I tu què saps? Hi han persones de 70 anys que no han viscut el que sí que ha viscut una de 20 eh. Això són prejudicis teus!", va insitir Risto.

Risto Mejide a l'entrevista de Catalunya Ràdio

Al programa de dimarts, Mejide va tornar a criticar les paraules del presentador de Catalunya Ràdio mentre conversava amb Pilar Rahola que li va donar la raó en tot moment. "És irrellevant la meva posició social. Els que sortim als mitjans de comunciació tenim la responsabilitat de dir que això no està bé."

"La pregunta que et van fer ja era un acte de culpa en sí mateixa. Ets culpable de tenir una bona posició, de ser famós i d'enamorar-te d'una noia jove", va afegir Rahola. "Clar, és un estigma, sort que a mi m'és igual tot", va puntualitzar Mejide, que va assegurar que "no vull convertir aquest programa en una venjança". "No ho estàs fent. T'estàs explicant", va insitir la tertuliana.

Risto Mejide a "Viajando con Chester"

Escapa respon: "La pregunta li va ofendre molt"

Aquest dijous, Roger Escapa ha respost a Mejide al Tot es mou d'Helena Garcia Melero. "És evident que la pregunta li va ofendre moltíssim i a partir d'aquí, es va construir un programa a mida que és el 'Chester' en què molts convidats que no feien res més que donar-li la raó, ningú el va qüestionar. El periodisme consisteix en fer preguntes que moltes vegades són incòmodes", ha començat dient el de Catalunya Ràdio.

"Ell venia a fer promoció del seu llibre que en el fons parla d'ell i justifica les relacions que ha tingut. És una persona que en el cos a cos és molt llesta i molt hàbil", ha afegit.

Melero i Escapa al "Tot es mou"

"Això no és fer periodisme"

Escapa també s'ha mostrat crític amb el fet que el programa de Cuatro no convidés a persones amb diferents visions:"A mi ningú em va convidar al Chester però hauria estat bé que hagués posat alguna altra veu que donés una altra visió. Allà tothom li donava la raó i això no és fer periodisme. No ens hem de censurar preguntes. Ell ha escrit un llibre justificant el seu 'modus operandi' de les seves relacions".

El presentador també s'ha preguntat si aquesta polèmica amb Mejide no ha estat instrumentalitzada per haver-se produit a l'emissora pública catalana. "Aquesta entrevista la vam fer un divendres i hi havia 5 o 6 periodistes més entrevistant-lo. Si no l'haguéssm fet des de Catalunya Ràdio la reacció haura estat la mateixa?. Altres companys van fer preguntes similars i aquí no va passar res. Ell va decidir fer viral l'entrevista a Catalunya Ràdio", ha qüestionat el periodista.

ETIQUETES:

Deixa un comentari