POLÈMICA

Gerard Piqué esclata per les crítiques a la Kings League i el català: "Em toca els collons"

L'exblaugrana s'ha defensat de les crítiques rebudes per la poca presència del català a la final del Camp Nou: "Has de saber a qui et dirigeixes"

Gerard Piqué i Gerard Romero a Twitch

La final de la Kings League de Gerard Piqué que va omplir el Camp Nou amb més de 92.000 persones, va indignar a molts dels espectadors per la manca de català durant l'esdeveniment. Tant la retransmissió com els actes previs, així com les intervencions dels participants i les actuacions musicals van ser totes en castellà.

Tant va ser així, que alguns líders dels partits polítics com la portaveu d'Esquerra, Marta Vilalta, van demanar a l'exblaugrana que en les pròximes edicions també s'inclogués el català. A les xarxes socials, alguns usuaris també van expressar el seu malestar, com per exemple el periodista de TV3, Jordi Eroles, que va escriure el següent:

"A casa també tinc el meu fill de dinou anys i la meva filla de setze enganxats a la Kings League. Malauradament, una nova oportunitat perduda d'enganxar la nostra joventut en català. Un producte parit i fet a Catalunya, però on el català és inexistent. Ho vam veure ahir al Camp Nou."

"M'he mullat més que ningú"

Aquest dissabte, Piqué va respondre a aquestes crítiques en una entrevista al canal de Twitch de Gerard Romero, president de l'equip Jijantes. "Parlar en català no crec que sigui el més oportú si em dirigeixo al 50% dels meus fans d'aquesta competició, que no l'entenen. Jo puc parlar en català tranquilament i em sento super orgullós i també de Catalunya i crec que m'he mullat més que ningú…", va començar dient el futbolista.

Piqué també va carregar amb duresa contra aquells que l'han criticat per apostar pel castellà: "Em toca els collons que surti un partit polític o un que va de llest de la premsa i digui: 'Ai és que no utilitzem el català…'. No fotem, has de saber a qui vas dirigit. No pot ser que si pots permetre't el luxe de parlar un altre idioma que arriba a tothom, doncs que no ho facis. És intentar ser coherent i tenir sentit comú".

ETIQUETES:

Deixa un comentari