HISTÒRIC

Jordi Novellas, veu de TV3 durant 26 anys, torna a la cadena pública: "La tele és molt desagraïda"

Ricard Ustrell va entrevistar al presentador que va ser la veu de TV3 fins que es va jubilar el 2010: "Parlàvem Tevetresí"

Jordi Novellas a "Col·lapse"

"Jordi quants vegades t'han dit que et reconeixen per la veu?". Amb aquesta frase va començar el Col·lapse de Ricard Ustrell d'aquest dissabte. I és que el primer convidat de la nit va ser Jordi Novellas, qui havia estat la veu de TV3 des dels seus incis l'any 193 i fins al novembre del 2010, quan es va jubilar, és a dir 26 anys.

"Uuff moltes vegades!", va respondre Novellas des del control de realització dels Estudis de TV3 a Sant Joan Despí, on havia tornat després de molts anys. A banda de ser la veu de la cadena pública també va ser presentador de programes mítics de TV3, com el Filiprim, El Concurs o Digui, digui.

"Ara la veu m'ha canviat perquè ja no l'exercito com abans", va reconèixer, tot i que els espectadors van poder comprovar que segueix en plena forma i amb una dicció envejable. "Això és una meravella Jordi. Parlàveu tevetresí. Es va convertir gairebé en una varietat del català", va dir Ustrell.

Cristina Fabregat i Jordi Novellas a "Digui, Digui"

"Parlàvem Tevetresí"

"Hi havia una voluntat de catalanitzar tot el que arribava. El que no podíem fer és un anglès que no era, ni anar al castellà. TV3 va aconseguir que molta gent que parlava castellà es va anar integrant i anés parlant més o menys bé el català", va celebrar Novellas.

La televisió és molt desagraïda"

El presentador també va explicar que la TV3 dels inicis "era una televisió festa des de la il·lusió i les ganes. Catalunya es mereixia tenir una televisió pròpia. No com alguns que es pensàven que TV3 seria una televisió folklòrica… No!"

Després de 13 anys sense aparèixer a TV3, Novellas va reconèixer que "quan deixes de sortir-hi, ja t'obliden. La tele és molt desagraïda. Hi deixes de sortir i ja està eh, l'endemà mateix". A tu no t'oblidarem Jordi.

ETIQUETES:

Deixa un comentari