LLICÈNCIA

El CAC dona un ultimàtum a Nicola Pedrazzoli que podria posar en entredit el futur de 8tv

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha anunciat que ha obert un procediment adminsitratiu per la situació d'un dels canals de l'empresari italià

Presentació de la temporada de 8TV

El Ple del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha anunciat que ha obert un període d'informació a la societat Emissions Digitals de Catalunya, SAU (EDICA), l'empresa que va resultar adjudicatària de l'empresari Nicola Pedrazzoli, propietari de 8tv.

El motiu fa referència a la freqüència que durant dos anys i mig (del juny del 2020 al gener del 2023) va estar ocupada pel canal Fibracat TV, que va agafar el relleu de RAC105 TV i per on actualment també s'emet 8tv. Una situació que no compliria la normativa vigent.

Cal recordar que Fibracat TV havia estat un projecte de l'empresària manresana Meritxell Bautista, fundadora de l'empresa manresana de telecomunicacions Fibracat que tenia l'objectiu de visibilitzar les dones i fer conèixer la seva empresa.

L'estiu del 2022 la madrilenya Avatel va adquirir el 100% de Fibracat i va desencadenar en la fi de les seves emissions. Tant és així, que els nous propietaris van deixar de pagar el lloguer de la freqüència de TDT al mes de juny del 2022, tot i que encara van continuar emetent fins a final d'any, com va reconèixer la pròpia Meritxell Bautista a VilaWeb.

El 4 de gener el diari digital Principal.cat, del mateix grup que 8tv, va informar de la fi d'emissions de Fibracat i va denunciar que el canal els devia sis mesos del lloguer de la freqüència de TDT. Unes hores més tard, Pedrazzoli va anunciar a Twitter la seva intenció d'aprofitar el canal i posar en marxa un nou canal d'informació que es diria Principal TV. Una idea que de moment no s'ha acabat concretant.

Malgrat això, la freqüència que va deixar Fibracat TV ha estat ocupada pel senyal duplicat de 8tv. Segons informa el CAC, aquesta situació s'ha permès durant tot aquest temps perquè Pedrazzoli els va informar que s'havia assabentat "de manera sobtada del cessament de FibracatTV" i que això "causava un greu perjudici a EDICA, per la impossibilitat de preparar qualsevol emissió alternativa de qualitat".

Per això, l'empresari italià va informar que de "manera provisional i com a màxim durant un període de 6 mesos", duplicaria el senyal de 8tv, amb la conformitat prèvia del CAC, per tenir temps de posar en marxa un nou canal.

El passat 30 de gener de 2023, el CAC va requerir a Pedrazzoli en quin punt es trobava el projecte del nou canal que justificava la necessitat d'allargar les emissions provisionals duplicades de 8tv. Una sol·licitud que no va obtenir cap resposta, segons apunta el propi CAC.

L'amo de 8tv, Nicola Pedrazzoli amb Frank Blanco

L'ex del FAQS, nova directora de Principal

Aquest dimecres, el diari digital va anunciar que la periodista Mònica Hernàndez, exsubdirectora del FAQS de TV3, assumia la direcció del Principal.cat, en substitució de Saül Gordillo, cessat arran de les dues denúncies per suposats abusos sexuals a dos treballadores. La nova directora va celebrar el seu fitxatge reiterant que una de les seves intencions és posar en marxa Principal TV.

Mònica Hernández, al centre, al costat de l'equip de "Principal"

Mentre aquest nou projecte no es concreta, el CAC ha informat que aquesta situació "incompleix la normativa vigent que no permet la suspensió de l'ús de la llicència en condicions diferents a les quals va ser atorgada". Davant d'això, l'organisme ha anunciat que ha obert un procediment administratiu, per un termini màxim de quinze dies, amb la finalitat de conèixer les circumstàncies concretes d'aquesta situació i, si s'escau, la conveniència d'iniciar el procediment que correspongui.

Una mesura que de no obtenir resposta, podria posar en entredit el futur de 8tv que de moment no ha aconseguit arribar a l'1,0% d'audiència.

Qui forma el CAC?

El Ple del CAC el formen dos consellers proposats pel PSC (Rosa Maria Molló i Enric Casas), dos proposats per ERC (Miquel Miralles i Laura Pinyol) i Xevi Xirgo, proposat per Junts, que també n'és el president.

Xevi Xirgu, president del CAC

ETIQUETES:

Deixa un comentari