UN LIMFOMA

Un exactor de "La Riera" explica la seva lluita contra el càncer amb només 27 anys: "Em deien que no seria res"

L'actor Jaume Madaula explica que li van diagnosticar un limfoma de Hodgkin quan tenia 27 anys i treballava a la sèrie de TV3

Jaume Madaula a "Planta baixa"

L'actor Jaume Madaula va explicar aquest divendres al Planta baixa de TV3 que va patir un càncer quan tenia 27 anys. Madaula, de 34 anys, és nebot del gran Ramon Madaula i per a molts és recordat pel seu paper del Dani a la sèrie La Riera. Va ser precisament durant el darrer any a la sèrie de la sobretaula quan li van diagnosticar un limfoma de Hodgkin, que afecta al circuit limfàtic,

"Em va començar a fer mal al pit i els metges no sabien ben bé que era. Em deien que no patís que em prengués antiinflamatoris, però jo vaig anar insistint", va explicar. "Si no hagués estat així, potser ja no hi seria. Al final ningú es coneix millor que tu".

L'actor va explicar que tenia antececents familiars, la seva mare i la seva àvia van morir de càncer. "A mi em feia por que fos una malaltia degenerativa i recordo que quan em van dir la notícia vaig tenir la sensació de que em podia morir", va relatar.

Madaula a TV3 amb una imatge de "la Riera"

Per lluitar contra la malaltia va haver de sotmetre's a un any de tractament que va combinar amb la quimioteràpia i les teràpies alternatives: "Bebia llet materna d'un parell d'amigues que donaven el pit i que em van dir que anava molt bé i també feia dejunis". Una decisió que no va agardar al seu entorn: "Molta gent em deia que li feia por que deixés la quimio per la medicina alternativa".

Per sort, l'actor es va recuperar i va poder seguir endavant amb la seva carrera artística. Entre d'altres, va fer Els Brugarol al Teatre Poliorama de Barcelona al costat del seu tiet Ramon Madaula.

ETIQUETES:

Deixa un comentari