ACTRIU

Natalia Sánchez: "Jo pensava que el català era una cosa que no es parlava i era incultura meva"

L'actriu madrilenya que ara viu a Catalunya i és parella de l'actor Marc Clotet, estrena la seva primera obra de teatre en català

Natalia Sánchez en un moment de l'entrevista a RAC1

L'abril del 2022 mitja Catalunya es va quedar amb la boca oberta, després de veure una entrevista amb l'actriu madrilenya Natalia Sánchez, al programa cultural Punts de vista, de La 2. L'actriu que va saltar a la fama pel seu paper a la sèrie de Tele 5, Los Serrano on interpretava a la 'Teté', va sorprendre amb un català perfecte.

A banda de participar en d'altres sèries, l'any 2014 Sánchez va fer l'obra de teatre Amantes, on entre d'altres, compartia escenari amb qui va acabar sent l'actual pare dels seus fills: l'actor català Marc Clotet. La parella va escollir Barcelona per establir la seva residència i criar als seus dos fills, la Lia i en Neo. "Jo els hi parlo en castellà i el Marc en català", va explicar l'actriu.

Natalia Sánchez i Marc Clotet amb els seus fills

Aquest diumenge, l'actriu va passar pels micròfons del Via lliure de RAC1 arran de l'estrena de la seva primera obra teatral en català. Es tracta de Fitz Roy, la nova obra de Jordi Galceran (El mètode Gronholm, El crèdit o Burundanga), i que explica la història de quatre dones que intenten pujar una de les parets més difícils pels escaladors.

L'actriu va reconèixer que quan va conèixer al Marc Clotet desconeixia la realitat lingüística de Catalunya: "La primera vegada que el vaig sentir parlar amb la seva germana li vaig dir: Però si has parlat amb ella en català. I ell em va dir: "Clar, jo somio, sento, compto o penso i parlo amb la meva gent en català, que és el meu idioma". Jo pensava que era una cosa que no es parlava, que era com secundària, com per fer gràcia. I reconec que era incultura meva".

Tot i el seu excel·lent nivell de català, l'actriu va confessar que feia poc que havia suspès un test de català. explicar que "No em vaig saber tampoc el Segadors! Em vaig sentir fatal!".

"Els catalans sou més cap endins"

El fet d'haver escollit Catalunya com a lloc de residència va ser en part per fugir de la fama: "Un dels motius per venir a viure a Catalunya va ser que no volia tenir una maternitat exposada. Com a societat sou més conservadors, penseu les coses dues vegades abans de fer-les, mai voleu molestar, sou més cap endins… i això ajuda molt quan vas pel carrer. La gent et reconeix, però s'ho pensen dues vegades abans de dir-te alguna cosa".

"Una vegada a Madrid em van perseguir en cotxe i gairebé tinc un accident. Va ser una mica tens. Quan vaig sortir de casa va començar a seguir-me un cotxe amb els vidres tintats. Durant vint minuts em va seguir i em vaig espantar i vaig entrar a un carrer en contra direcció perquè estava més pendent d'ells. Va venir la policia i em van dir que eren periodistes", va revelar.

El Marc i la Natalia amb els seus fills

"Hem hagut de reunciar a feines per cuidar als fills"

El fet de ser una parella d'actors i tenir dos fills, la Lia de quatre anys i en Neo de gairebé tres, els ha obligat a renunciar a diverses feines. "Hi ha vegades que hem hagut d'escollir qui treballava dels dos i qui no. Hem rebutjat papers i projectes que ens feien molta il·lusió, però vaig ser jo qui li vaig dir al Marc que si volia tenir un altre fill, havia de ser seguit", va explicar.

Àudio entrevista completa

ETIQUETES:

Deixa un comentari