REVELAT

Surt a la llum l'astronòmic sou de Pilar Rahola al "FAQS" de TV3: 1.777 euros per programa

La retribució de la periodista es va multiplicar per quatre al 2018 passant dels 450 euros inicials als prop de 1800 euros

Pilar Rahola al "FAQS" (TV3)

La periodista Pilar Rahola cobrava 1.777 euros per cada intervenció com a col·laboradora del programa Preguntes Freqüents (FAQS) de TV3, que s'emetia cada dissabte. Així ho ha avançat l'agència EFE i ho ha pogut confirmar elmondelatele.cat a partir de fonts de la direcció del programa.

Rahola va començar a col·laborar al FAQS l'any 2017 amb Ricard Ustrell al capdavant. L'espai aleshores produït per El Terrat d'Andreu Buenafuente (a finals del 2019 va ser adquirit per la productora Mediapro de Jaume Roures), va assignar una retribució de 450 euros per intervenció per a Rahola. Un sou al que calia afegir-hi els 52.500 euros anuals (300 euros per intervenció) per la seva col·laboració diària al Tot es mou d'Helena Garcia Melero amb la secció "Hola Rahola".

La seva exagerada presència va fer que la direcció de Vicent Sanchis optés per retallar la presència de la col·laboradora a dos cops per setmana al Tot es mou i una al FAQS dels dissabtes.

Però aquesta reducció no va tenir efectes reals per a la col·laboradora que va veure com al gener del 2018, coincidint amb el canvi de presentador (Laura Rosel va substituir a Ricard Ustrell) al gener del 2018, el seu sou al programa va passar de 450 a 1.777 euros.

Pilar Rahola al 'FAQS' (TV3)

Un sou que fins ara no s'havia fet públic perquè el programa anava a càrrec d'una productora externa i això l'eximia de fer pública la retribució dels seus col·laboradors. Cal recordar que Rahola va seguir al programa fins al juliol de 2022, quan el FAQS va ser cancel·lat, per tant va estar cobrant 1.777 euros setmanals durant quatre anys.

Durant tot aquest temps, els diferents grups parlamentaris havien preguntat a la comissió de control de la CCMA pel sou de la periodista. L'exdirector de TV3, Vicent Sanchis, sempre s'havia escudat en el fet que aquesta informació l'havia de facilitar Mediapro. Jaume Roures, en una compareixença al Parlament a l'octubre del 2022 va assegurar que les faria públiques.

La conversa de la Guàrdia Civil

Cal recordar que Rahola va ser objecte de polèmica per una conversa interceptada per la Guàrdia Civil del cas Volhov entre David Madí i la periodista, que es queixava al convergent de com li estaven reduint les col·laboracions. Durant la conversa Rahola explicava que s'havia enfadat amb Carles Puigdemont. "Li he dit que fatal, que no se'n surten. M'ha dit que li faran pagar a Vicent Sanchis. Això és un abans i un després", va assegurar Rahola.

ETIQUETES:

Deixa un comentari