VISIONS OPOSADES

Joel Joan se les té amb Isona Passola pel cinema català: "Donaré pel cul fins l'últim dia!"

L'actor i director Joel Joan, ha protagonitzat un tens cara a cara a Catalunya Ràdio amb l'exdirectora de l'Acadèmia, Isona Passola

Joel Joan a Catalunya Ràdio

A poques hores de la celebració de la XV Gala dels Premis Gaudí que s'emetran aquest diumenge a la nit per TV3, l'actor i director Joel Joan, ha protagonitzat un tens cara a cara a Catalunya Ràdio amb l'exdirectora de l'Acadèmia, Isona Passola. Tot ha sorgit arran d'una conversa entre els dos exdirectors de l'Acadèmia de Cinema sobre la situació del sector.

"Jo no aniré a la Gala dels Gaudí a que em refreguin que la meva pel·lícula 'Escape Room' ha tret 0 nominacions. No puc entendre que sent la segona pel·lícula més vista de l'any, no estigui entre les 13 nominades", ha començat dient l'actor. "Em sap greu però voten els acadèmics", li ha respost Passola. Una pel·lícula que per cert, va arrasar en la seva emissió a TV3 l'octubre del 2022 amb 338.000 espectadors i un 19,5%.

Joan, feia només uns dies ja havia estat molt contundent amb el cinema català en una entrevista al Zona Franca de TV3: "El cinema català compta poc amb el públic. Fotem rotllos increïbles a la penya. Seran d'autor i guanyaran premis als festivals però i entretenir al públic? No sé eh dic jo… Que s'oblidi de la seva vida, que un personatge el captivi. Oh! Això a més a més, podria ser en una trama en la que també hi hagués una mica de comèdia? Sempre ens hem de posar tan reconcentrats?".

Joel Joan al "Zona Franca"

"Les institucions catalanes donen els diners a pel·lícues que es fan en castellà"

Aquest dissabte, els dos expresidents de l'Acadèmia del Cinema se les han tingut de valent parlant sobre la situació del cinema català. "Vivim en un país on tothom té por de parlar clar. Jo m'he avorrit amb molt cinema català perquè està orientat a guanyar premis. En això som uns cracs, però pensem poc amb el públic", ha dit Joan.

"La meva opinió no té res a veure amb la del Joel", li ha respost Passola. "No, no clar.. però ara m'està preguntant a mi! Isona", li ha etzibat Joel Joan. "Que faci el que vulgui però que no digui mentides", ha insistit la directora.

"'Pa negre' la van veure 2 milions de persones i en canvi, hi han comèdies que les han vist quatre gats", ha afegit Passola enfadada. "Les institucions catalanes com l'ICEC, donen els diners a pel·lícules de parla castellana. Es fa en espanyol perquè és considera que aixi abarca més i "nos entendemos todos"", li ha replicat Joel Joan.

"No tenim cinema comercial perquè és té el prejudici que la comèdia és banal. Jo intento tenir les sales plenes al cinema i al teatre", ha afegit l'actor, mentre Passola ha assegurat que no és així. Abans d'acomiadar-se, l'actor ha reconegut que "no m'esperava que això anés així" i ha assegurat que "donaré pel cul fins l'últim dia".

Aquest ha estat el moment de l'enfrontament:

ETIQUETES:

Deixa un comentari