RETALLADES 8tv acomiada a Elisabet Cortiles, copresentadora d'"El Fax" i la substitueix per Pilar Rahola

Eduard Pujol i Elisabet Cortiles

El Cap de continguts informatius de 8tv, Albert Brosa, també abandona la cadena i torna al món local: "El projecte no avança"

La cadena privada 8tv, ha decidit acomiadar de forma inesperada a la copresentadora d'El Fax de 8tv, Elisabet Cortiles. La periodista que havia conduit el programa de les nits de dissabte al costat de l'exdirector de RAC1 i exdiputat de Junts, Eduard Pujol, no tornarà a aparèixer després de la pausa de Nadal.

I atenció, perquè la cadena ja ha fet públic que la seva substituta serà la tertuliana del programa, Pilar Rahola. La notícia ha agafat per sorpresa a la pròpia Cortiles, que fins i tot va participar fa pocs dies al programa especial de Cap d'Any de la cadena, Fora de to.

"Des d'aquesta setmana ja no formo part de 8tv. Ha estat una aventura curta, però gratificant. Agraeixo a l'equip d'"El Fax de 8tv" el temps compartit i la confiança que Eduard Pujol va dipositar en mi. Llarga vida al programa!", ha escrit Cortiles al seu compte de Twitter.

En conversacions amb aquest mitjà, la periodista ha afegit que es tracta d'un acomiadament que forma part d'una "reestructuració de la cadena". "M'han acomiadat a mi, i a un grup de persones més de totes les àrees". Una decisió que tindria a veure amb les baixes audiències aconseguides pel canal privat que va tancar el 2022 amb un 0,8% i a la manca de finançament per fer front a una graella competitiva.

Cortiles també es mostra un punt deçecuba amb la curta durada de la seva etapa a 8tv. "Quan fas tele, ja saps que els projectes poden durar poc, però no m'esperava que tan poc". Malgrat que la copresentadora no seguirà, El Fax tornarà aquest dissabte 7 de gener a les 21.50 amb Eduard Pujol al capdavant,

El Fax de 8tv, va arrencar el passat mes de setembre amb el propòsit d'agafar el relleu del FAQS de TV3. Tot i que l'espai s'ha quedat molt per sota de les xifres que obtenia a la cadena pública, s'ha situat com el programa amb més audiència de 8tv amb un 1,3% de quota i una mitjana de 23.000 espectadors.

Més acomiadaments i sortides

A banda de Cortiles, la propietat de 8tv ha acomiadat a dues periodistes encarregades de fer les connexions exteriors als programes Opina Cat i El pentàgon. A aquestes baixes s'hi suma l'adéu del responsable de continguts i informatius de 8tv, Albert Brosa, després que no hagi pogut posar en marxa la graella prevista.

"El projecte no avança i jo ja he dedicat tots els esforços que pertocaven", reconeix Brosa a aquest mitjà. El periodista olotí s'incorporarà com a director de nous formats i expansió a Corisa i presentarà nous espais a La Xarxa.

ETIQUETES:

Deixa un comentari