Antoni Bassas: "TV3 encara està convalescent de tota la pallissa nacional del Procés"

Antoni Bassas al diari "Ara"

El periodista ha repassat la seva carrera professional en una entrevista al diari "Ara": "M'agradaria presentar un Telenotícies"

Als seus 61 anys, el periodista Antoni Bassas encara és recordat per molts per la seva etapa al capdavant d'El matí de Catalunya Ràdio on va ser líder durant 14 temporades (1995-2008). El seu comiat no va estar exempt de polèmica per les seves desavinences amb la nova direcció de l'emissora pública i després de rebre crítiques provinents del PSC.

L'any 2007, el diputat socialista Joan Ferran havia demanat "netejar"  els mitjans de la "crosta nacionalista". I així va ser, Bassas, Basté i Clapés van deixar Catalunya Ràdio i molts oients van fer el salt a RAC1 que va anar creixent fins a ser la ràdio líder sense rival.

"Si la classe política catalana no aguanta un programa com aquest, és que tenim una cultura democràtica molt justeta", va dir Bassas durant el seu comiat de la ràdio. Però la carrera del presentador és llarga i extensa també a la televisió. Entre el 1988 i el 1991 va presentar a TV3 el mític concurs Tres pics i repicó, va ser guionista d'El joc del segle, La Lloll i El show de la Diana i el 1999 va codirigir i presentar el recordat Aquest any, cent!.

En una entrevista al diari Ara, Bassas ha explicat com d'important va ser la TV3 dels inicis i de la seva carrera professional.

"Hi havia gent que només posava TV3 per veure el futbol i el 'Tres pics i repicó'. Els taxistes castellanoparlants em deien: "Vostè és el de la tele, el de la Vicenteta!" El concurs va portar TV3 a moltes cases a les quals, si no fos per ell, no hauria arribat", ha explicat el periodista.

Pilar Rahola i Antoni Bassas a 8tv

La desaparició de Lloll Bertran

Un dels personatges que més fortuna van fer als seus programes dels anys 90 va ser la Vanessa i el seu vídeo, interpretada per l'actriu Lloll Bertran i on Bassas feia la veu en off dels gags.

L'actriu fa anys que no té cap programa a TV3 i Bassas apunta al fet que "la Lloll ha pagat el clixé de l'humor costumista allunyat de la modernitat que suposaven altres programes de la casa. La Lloll llolleja, deien…".

Antoni Bassas i Lloll Bertran

"TV3 encara està convalescent de la pallissa del procés"

Bassas també va crear l'APM? ja fa 28 anys i va ser corresponsal de TV3 als EUA, però encara no ha fet tot el que voldria: "M'agradaria presentar un Telenotícies".

El comunicador també ha explicat com veu la situació actual de TV3. "Per un cantó, la veig ocupant l'espai central que sempre ha ocupat, però amb més jugadors al terreny de joc i, per tant, amb més dificultats per fer arribar el seu missatge. TV3 s'ha arromangat, però encara està convalescent de tota la pallissa nacional que ha significat el Procés".

Tot i que el seu nom sempre ha sonat com a director de la cadena pública, reconeix que "la meva gespa són els platós i els estudis i les redaccions".

ETIQUETES:

Deixa un comentari