You are currently viewing <span>DEP</span> Mor el mític presentador de TV3, Àngel Casas als 76 anys
Àngel Casas al 'Sense Ficció' (TV3)

DEP Mor el mític presentador de TV3, Àngel Casas als 76 anys

El periodista nascut al barri de Sants havia estat protagonista d'un sentit homenatge a TV3 fa menys d'un any

El periodista Àngel Casas ha mort aquesta matinada als 76 anys. El mític presentador nascut al barri de Sants, és un dels periodistes més rellevants de la història de Catalunya. La seva màxima popularitat va arribar l'any 1984 amb el mític late-night de TV3, 'Àngel Casas Show'. La cadena pública tot just arrencava i Casas va aconseguir portar a estrelles internacionals com l'actor Rock Hudson o Richard Gere.

La trajectòria del periodista el va dur també a la direcció de BTV fins que es va jubilar l'any 2014. Al desembre del 2020, una publicació al seu compte de Facebook revelant el seu problema de salut, va deixar als seus seguidors en estat de xoc. Un trasplantament de ronyó i problemes circulatoris el van dur a perdre una cama.

El 3 d'agost, el diari ARA, va publicar una entrevista amb el periodista amb un titular contundent: "He sortit de l'infern". A la conversa, Casas va explicar que li havien hagut d'amputar l'altra cama. Tot va començar el 2013, amb un càncer al costat del pàncrees que va conseguir superar, però que va derivar en problemes als ronyons que el van dur a perdre una cama. "Durant la revetlla de Sant Joan del 2020, entre petards i coca, m'amputaven la cama dreta", va explicar el presentador. Una malaltia rara anomenada calcifilaxi, el van conduir a perdre també la cama esquerra i a una situació psicològica complicada.

A finals de l'octubre del 2021, TV3 va fer una nit especial que va triomfar: el reportatge "Àngels Casas tal com raja" va aconseguir un gran 20,3% de quota i 448.000 espectadors i el programa especial posterior "Recordant… Àngel Casas show" també va ser líder indiscutible amb un 19,1% i 214.000 espectadors.

Àngel Casas a l'especial de TV3

"La televisió mata"

En el documental, Àngel Casas va repassar apassionadament la seva trajectòria i va explicar algunes de les vivències més fosques de TV3. Per al presentador, "la televisió no és cultura, la tele mata" i va revelar un fet fins ara desconegut. "Me'n recordo del primer home del temps de TV3, l'Antoni Castejón. Li escrivien que o s'aprimava o s'apartava perquè amb la panxa tapava Tortosa. Recordo un migdia que ell sortia de TV3 traient foc pels queixals, amb els ulls encesos. Em va dir: "Aquesta gent ha decidit canviar i no volen fer la meteorologia científica, sinó espectacle amb Alfred Rodríguez Picó. Això no pot ser, nosaltres hem marcat una línia seriosa amb això…'. A la tarda es va morir d'un infart".

Deixa un comentari