MALALTIA L'exdiputada i tertuliana Gemma Calvet parla del càncer que pateix a RAC1: "Una part l'adjudico al procés"

Gemma Calvet amb Albert Om a RAC1

L'advocada i extertuliana va parlar del càncer de mama que li van diagnosticar al mes de maig al programa d'Albert Om: "Soc una altra Gemma"

Entrevista molt emotiva al que va fer aquest dimecres Albert Om al programa Islàndia de RAC1. L'advocada i exdiputada de Junts pel Sí, Gemma Calvet va parlar del càncer de mama que li van detectar al mes de maig. Cinc mesos després i en ple tractament de quimioteràpia, Calvet va explicar la seva dura experiència.

Calvet va ser diputada independent per ERC entre el 2012 i 2015; a més de tertuliana a diferents programes de TV3, 8tv, Catalunya Ràdio o RAC1.

Gemma Calvet a "Els matins" de TV3 ( 2013)

Tot i que d'entrada, era reticent a explicar públicament que tenia càncer, la seva filla la va fer canviar d'idea i va decidir explicar-ho a Twitter. "Vaig rebre una quantitat de missatges de suport i bona energia que vaig pensar quina gran decisió haver-ho compartit". No és la primera vegada que pateix aquesta malaltia. Amb 22 anys, ja havia tingut un càncer de tiroides.

"Jo a les cèl·lules cancerígenes els hi dic que són del meu cos, que s'ha trastocat i s'ha de guarir. Són unes cèl·lules que han embogit, però formen part de mi. Em va bé pensar que no hi ha un bitxo dins el meu cos", va explicar la jurista.

Estrès i situació política

Calvet adjudica una part de la malaltia a l'estrès i a la tensió política de tots aquests anys. "Quan t'atures t'adones de la vida, del que importa, de les coses petites", va explicar. "Em plantejo el futur prenent-me les coses d'una altra manera. Ens creiem molt fort i ens cuidem poc. Hem viscut situacions en el procés polític molt complexes. Tot això et desgasta moltíssim", va afegir.

"Tot això ha afectat a moltes persones. Algunes amb depressions…", va dir. El càncer de mama li ha canviat la seva manera de viure. "He descobert que el poder té unes conotaccions molt tòxiques i salvàtiques. Tu t'has de conèixer per saber a quins llocs pots anar. Jo no estic feta per aquesta competició".

"Ara visc el dia a dia. Soc una altra Gemma", va reconèixer.

ETIQUETES:

Aquesta noticia té 1 comentari

  1. Rita

    Estimada Gemma: Molts ànims, ens em sortirem, jo també he patit el mateix calvari, i aquí estic com un peix.

Deixa un comentari