GRAN ENSURT L'enviat especial de TV3 a Ucraïna, Manel Alias, pateix un atac amb quatre míssils: "El terror de la guerra"

Manel Alias (TV3)

El periodista explica el seu moment més delicat després de veure com uns projectils impacten al seu hotel

Gran ensurt el que va viure aquest dissabte l'ex-corresponsal de TV3 a Moscou, Manel Alias. El periodista havia tornat ara com a enviat especial a la zona de guerra al Donbass a Ucraïna. Alias, un dels pocs periodistes internacionals que ha pogut accedir a la zona en conflicte, va publicar un vídeo al seu compte de Twitter que va deixar a tothom amb l'ai al cor. Quatre míssils van impactar a l'hotel on s'allotjava.

"El TERROR de la guerra (en 1a persona). 5 de la matinada, bum! L'estrèpit em desperta. El 2n, cau més a prop. M'estic vestint, i el 3r! Al passadís, abans de les escales d'emergència, m'aturo per encendre la llanterna del mòbil i… això, em salva? El 4t hauria pogut ser per mi", va escriure Alias al costat del vídeo del moment de l'atac.

"El quart (míssil) hauria pogut ser per mi", va dir el de TV3, que es pregunta si es va salvar perquèe es va aturar al mig del passadís per encendre la llanterna del mòbil. "Al passadís, abans de les escales d'emergència, m'aturo per encendre la llanterna del mòbil i… això em salva?".

L'atac va obligar a l'enviat especial a marxar cuita-corrents al refugi de l'hotel, un trajecte que "va ser un martiri", segons va explicar Alias. "Et passa quan fa poc has vist cossos mutilats per explosions. El resultat: durant dies qualsevol so fort t'espanta". "A l'hotel hi havia un sistema d'evacuació que no té molta gent que conviu amb aquest terror", va afegir.

Alias torna a Moscou

Unes hores després, Alias va poder volar cap a Moscou on es va retrobar amb el nou corresponsal de TV3 a la capital russa, Noel Rodríguez. Així ho van confirmar fent pública una imatge de tots dos brindant amb una cervesa. "Extenuat però ja segur i d'una peça, el Manel Alias ja és a Moscou després de dues setmanes al Donbass."

Aquest dilluns, Alias ha explicat a Els Matins com va viure l'experiència: "Vaig decidir-ho publicar quan ja estava en zona segura per no fer patir a ningú. M'agrada traslladar a l'audiència com viu la població en aquestes zones. Pocs dies abans d'aquest moment havíem vist la mort de 6 persones per obusos".

ETIQUETES:

Deixa un comentari