Quim Masferrer torna amb "El Foraster" i emociona amb la Dansa de la Mort de Verges

"El Foraster" a Verges

El presentador va visitar Verges (Alt Empordà) per descobrir la tradicional processó

El Foraster de Quim Masferrer és un dels programes més estimats pels espectadors catalans com així van tornar a demostrar aquest dilluns. Fins a 526.000 espectadors i un excel·lent 25,4% de quota van seguir en Quim a Verges (Baix Empordà) per ser testimonis del retorn de la festa més esperada del poble.

Masferrer va viure al costat dels veïns i veïnes la recuperació de la processó de Setmana Santa, amb la seva emblemàtica Dansa de la Mort, després de dos anys de pandèmia.

En Quim va conèixer a la Maria i la Gemma, mare i filla, les primeres dones a desfilar com a soldats romans en la processó. En Quim va poder veure tot un poble bolcat en el mateix somni: des d'en Josep, que reparteix els cartells, a les tres directores de l'espectacle, passant pels joves i els nens i nenes que interpreten els esquelets de la Dansa de la Mort. La Maria, encarregada del vestuari des de fa 50 anys, ho resumirà amb llàgrimes als ulls: "Avui veuràs del què és capaç el poble de Verges."

La nova temporada 

A banda de visitar Verges, Quim Masferrer també comprovarà per què el Serrallo és molt més que el barri marítim de Tarragona: és el més semblant a una república independent, marcada per la manera de fer i de viure dels pescadors.

El programa visitarà Vilanova de Sau, a Osona, on Masferrer veurà de prop una de les imatges més emblemàtiques del país: el campanar de Sau. Al cor de les Terres de Ponent descobrirà Castellserà, un poble on ha agafat amb força la llavor de l'art i que té el Mag Lari entre els veïns més il·lustres. A més, farà parada a Vilaller, a l'Alta Ribagorça, on viurà una experiència inoblidable: sobrevolar l'Aneto, el cim més alt del Pirineu.

A la Vall de Bianya, es perdrà pels espectaculars paisatges de bosc i muntanya de la Garrotxa i descobrirà un patrimoni romànic únic. Visitarà l'Ametlla de Merola, al Berguedà, una antiga colònia tèxtil on la tradició d'"Els Pastorets" es viu com una autèntica passió. Finalment, a Pratdip, al Baix Camp, Quim Masferrer coneixerà una misteriosa llegenda que farà que se senti més foraster que mai.

ETIQUETES:

Deixa un comentari