HORES BAIXES Mesura dràstica de Tele 5 per aturar la caiguda d'audiència del "Deluxe"

Lydia Lozano a "Sálvame" (Tele 5)

La cadena privada redueix les vacances del programa de les nits del divendres a una sola setmana per intentar frenar la crisi que pateix aquest estiu

La baixada de l'audiència durant els mesos d'estiu s'està notant i molt sobretot a Tele 5. La fi del seu reality estrella, Supervivientes i el fracàs de les estrenes recents com CSI:Vegas o Ésta noche gano yo (aquest darrer ja ha estat relegat al late night), han estat un nou maldecap per a la cadena privada. L'únic espai que fins ara s'havia resistit a marxar de vacances havia estat Viernes Deluxe, que s'ha mantingut en antena fins la setmana passada.

Però la reemissió d'aquest divendres, encara va fer caure més l'audiència del canal, tal i com era previsible. Tele 5 va fer una de les seves pitjors setmanes de l'any i el Deluxe va caure a un insòlit 7,4% de quota a Espanya. Amb aquesta situació, Tele 5 ja ha decidit moure fitxa i Viernes Deluxe, que no havia de tornar fins el divendres 26 d'agost, ho farà una setmana abans, el 19 d'agost. Fonts pròximes als treballadors del programa han explicat a La Vanguardia que el grup audiovisual ha demanat als seus treballadors escurçar encara més les seves vacances.

Una altra de les novetats serà el nom de la presentadora del Deluxe del dia 19. Tal i com s'havia especulat serà Terelu Campos, actual col·laboradora i presentadora ocasional entre setmana. Un fet destacat si és té en compte que la filla de la Campos no havia tornat a conduir el programa nocturn des de l'any 2014.

Bona ratxa truncada

Tot i el desgast del format, les dades d'audiència del mes de juliol del programa de Jorge Javier Vázquez, María Patiño i companyia, havien estat una de les millors de l'any. Això sí, hi havia trampa: començava una hora més tard per guanyar quota de pantalla (el programa es dispara sobretot a la matinada sense gairebé competència).

Malgrat això, cal recordar que ni la versió Deluxe ni les cinc hores diàries passen pel seu millor moment. TV3, primer amb l'èxit espectacular d'Eufòria i ara amb La gran pel·lícula, ha pres el lideratge dels divendres a Tele 5. I a les tardes d'estiu, la situació es repeteix: la sèrie El Paradís de les senyores guanya al Sálvame Limón i Naranja i quan s'acaba, Antena 3 s'imposa amb Tierra amarga i Pasapalabra.

ETIQUETES:

Deixa un comentari