FINAL L'últim programa del "FAQS" carrega contra TV3 amb Xavier Sardà i Risto Mejide

Cristina Puig i Risto Mejide al "FAQS"

Cristina Puig, s'acomiada amb un especial en directe des de la Fundació Miró de Barcelona i dures crítiques a la cadena pública

El FAQS ha arribat al seu final. Aquest dissabte, TV3, va posar punt i final al programa de Cristina Puig, que es va acomiadar amb un especial en directe des de la Fundació Miró de Barcelona i amb públic. Per començar, un gag d'obertura al més pur estil de Crims, amb una pregunta: qui ha matat el FAQS? Puig, col·laboradors i fins i tot l'ex-director de TV3, Vicent Sanchis, van respondre amb ironia.

L'especial des de la muntanya de Montjuic, va comptar amb convidats que no havien trepitjat mai el plató del programa com Xavier Sardà i Risto Mejide.

Xavier Sardà

"El primer convidat de la nit, no ha volgut venir mai i ha hagut d'esperar a l'últim dia per dir que sí. Xavier Sardà!", va anunciar Cristina Puig, abans de fer entrar a Xavier Sardà. "A mi també m'han fet fora de l"Obrim Fil' de La 1", va respondre el periodista. "No m'esquivis la pregunta. No has volgut venir mai", va insistir la presentadora. "Jo no havia vingut perquè no em sentia massa proper ideològicament però ha anat mutant ens els últims dos anys", va afegir Sardà. Aquest va ser el moment:

El segon convidat de la nit va ser el doctor Bonaventura Clotet, que també va dir la seva a la supressió del programa. "El FAQS i Eufòria són els dos millors programes de TV3. És un error històric cancel·lar el programa".

Risto Mejide

Una altra de les sorpreses de la nit va ser la presència de Risto Mejide, un altra mediàtic que tampoc havia acceptat anar al programa i que també va aprofitar-ho per carregar contra TV3. "L'última vegada que vaig ser a TV3 va ser fa 14 anys a El Club d'Albert Om", va començar dient Mejide. Un dard que es desmenteix si mirem l'hemereoteca. L'any 2011 i 2016 el presentador de Cuatro, va ser entrevistat al programa Divendres de TV3.

Però Mejide que actualment condueix Todo es mentira, va ser molt crític contra la cadena durant tota la conversa. "Què passa aquí. Com és que cap presentador d'àmbit estatal no té un programa a TV3 com Jordi Évole, Susanna Griso o Sandra Barneda?". Meijde es va autorespondre: "Perquè cap d'ells és independentista!". Però la realitat el torna a desmentir. Évole va començar sent el 'follonero' a Una Altra Cosa d'Andreu Buenafuente, Griso va presentar els telenotícies i el programa Tres senyores i un senyor i fins i tot va sortir a la darrera edició de La Marató i Barneda va fer el Vacances Pagades, tots ells a TV3.

L'únic moment en què Risto no es va voler mullar va ser quan li van preguntar pels àudio de García Ferreras. "No sóc ningú per opinar".

Risto Mejide a l'últim "FAQS"

Pilar Rahola respon: "El tanquen perquè incomoda"

La col·laborada més popular del programa, Pilar Rahola va fer un vídeo al seu canal de YouTube per criticar la decisió de tancar el FAQS. "El programa estava esgotat? No ho sembla. El producte no estava exhaurit. Òbviament hi podia haver, com ha de ser després de cinc anys, canvis de seccions o de persones. Però com a tal, estava en plena vida i en plena força. Diguem-ho clar: perquè els partits polítics el volien fulminar. Al final, el FAQS incomodava a tots."

Oriol Mitjà hi diu la seva

Un dels convidats que més vegades ha anat al FAQS, és l'epidemiòleg Oriol Mitjà, que va respondre des del seu Twitter a la pregunta que molts espectadors es fan: "Per què s'acaba el 'FAQS'?" Aquesta és la versió de Mitjà: "Perquè al nou consell de Govern de la CCMA hi ha una exdiputada i dos excaps de premsa del PSC que no els agrada el programa, i "algú altre…" que tampoc. Se'n diu la politització dels mitjans".

ETIQUETES:

Comentaris ( 12 )

 1. Josep M. Roca Herrera

  El que manifesta el Ramon Lluís és més que "Lletjós". Quan no s'està d'acord amb alguna cosa és clar que que tothom té el dret de manifestar-se, però crec que no és necessari l'insult.
  El programa FACS ha estat un programa de primera línia. Com a tal incomodava quan els seus invitats criticaven tot allò que forma part de les conviccions de cadascú. Una cosa és que incomodi i l'altre és que insulti o menystingui a tot aquell que no pensi igual com el receptor i crec que en aquest sentit el programa ho ha vigilat bastant.
  La Pilar Rahola, per mi, és una periodista d'un nivell cultural molt elevat, té un gran respecte per les creences de cadascú i una defensora de la unitat dels catalans. En el meu humil entendre i jo en aquest sentit opino com ella, Ara no és el moment dels partits independents, ara és l'hora dels independents. Hi ha algú que recordi aquesta frase?

 2. Carles Saez

  Sr.Ramon Lluis Lletjos no soc de tv3 pero vosté es una mica maleducat, peró continúa sent la millor cadena

 3. Scavenger

  L'Oriol MItjà com quasibé sempre ha donat en el clau. Ha estat el PSC qui s'ha carregat el FAQS. I en aquest pais ningú es manifestarà ni farà res. Així , no es pot ni anar ni arrivar ennloc.

 4. Imma

  El programa en sí és força interessant. Es fa feixuuc les intervencions musicals. Pel que fa als convidats, la majoria de gran qualitat. Cristina Puig que condueix el programa, bona professional. Però a la que surt la Pilar Rahola s'enfonsa tot. Sort que surt tard… és una dona impresentable, invasora, dèspota, agressiva…No puc entendre que surti en un programa de nivell..

 5. sailor

  Jo no patiria per la desaparició de FAQS, perqué en posaran un altre que acabarà sent la mateixa cosa, esta tot inventat!, també a mi m'agrada un programa sobre actualitats, siga la que siga: economia, pandèmia, crisis climàtica, independència o el que doni el temps, em carrega acaben acodint les cadenes a pel.liculetes buides i estúpides per omplir un temps preciós que fan perdre amb programacions de baixíssima qualitat. Quantes pel-licules saturen els caps de semana de diferents cadenes?, i quantes d'elles tenen un mínim de qualitat?, a mi em fan fugir a you tube on acabe sempre trobant alguna cosa de més interés i aprofitament. Remenar i triar que feien abans.

 6. David

  Quin comentari tant adient al teu cognom!
  Segurament no és el teu nom real perquè saps que és mentida el que dius

  1. David

   Sobre en Ramon, parlo

 7. Natàlia

  Doncs per.mi, era massa poc independentista! Així que al no ser res i perdre audiència a dojo… l'han tancat. I no veureu-ho… és no voler fer-ho.

 8. Pau

  Mai no he entès que si un programa funciona, el treguin. FAQS és un programa de categoria i amb audiència… és un programa a un altre nivell respecte del que fan en altres cadenes. És un símbol distintiu de TV3 a la qual dona categoria i distinció. Quin interès s'amaga darrera l'eliminació del FAQS? Ideològic? Polític? Però en definitiva els i les que sortim perdent som els i les de sempre: el públic planer que gaudia d'un programa amb el qual n'apreníem i en gaudíem.

 9. Anna

  És realment una llàstima que desaparegui el milllor programa de la cadena que ha demostrat que es pot mantenir l'interès del públic un dissabte al vespre sense haver de recòrrer a temes frívols. Al meu cercle decrelacions ens interessa realment i firma part de les nostres tertúlies. Si hi ha un programa que ens interessa… per què l'han de treure? Si es convoca alguna acció popular per fer que torni… comptin amb mi i la meva gent. Gràcies Cris per aquestes nits tan enriquidores!!!

 10. Carme Llopart Batlle

  Volem FAQS. Caldria fer una recollida de signatures

 11. Ramon Lluis Lletjos Castells

  Tots els de TV3 sou uns Fills de Puta.
  Si teniu collons i ovsris sobretot haurieu de pkrgar. Feu boicot a TV3

Deixa un comentari