TVE es gasta 200 milions d'euros en grans esdeveniments tot i no emetre publicitat

Després d'adquirir els drets del Mundial de Qatar 2022, l'Eurocopa d'Alemanya 2024, RTVE també vol la Moto GP i la Formula 1

A Televisió Espanyola sembla que ho volen apostar tot a un mateix color: els esdeveniments esportius de gran format. En un context on gairebé totes les cadenes es miren amb lupa les seves despeses i la rendibilitat que n'obtenen, la cadena pública, s'està quedant amb els productes més premium. Un fet que no deixa de sorprendre en una cadena que no emet publicitat i es nodreix de pressupost públic. A banda de la final de la Champions League, fa unes setmanes va anunciar que havia a adquirit els drets d'emissió del Mundial de Qatar 2022, i poc després, hi va afegir els drets de l'Eurocopa 2024.

D'aquesta manera, RTVE es reserva l'exclusiva dels partits de La Roja en tots els seus partits dels pròxims quatre anys, un total de gairebé 40 partits. Si bé la majoria d'aquests esdeveniments tenen una audiència milionària, suposen un contrasentit per a una cadena que no emet publicitat i que per tant, és incapaç de treure'n rèdit econòmic. Això sí, al maig els programes més vistos han estat de La 1 amb les votacions d'Eurovisió (61,7%) o la final de la Champions (42,8%). Però, això qui ho paga?.

200 milions d'euros

L'ens públic que segons es calcula que quan acabi el 2022 acumularà un deute de 588 milions, preveu gastar-se un total de gairebé 200 milions d'euros per a retransmetre "tots els esdeveniments esportius possibles", tal i com informa The Objective. I és que des que la cadena va deixar d'emetre publicitat l'any 2010 ha generat unes pèrdues de 458 milions d'euros.

El pressupost total de RTVE ascendeix a 1.100 milions d'euros, dels quals 445, provenen dels Pressupostos de l'Estat i la resta del cànon que paguen les cadenes i plataformes privades.

L'aposta pels esdeveniments premium es xifra en una despesa d'uns 197 milions d'euros, 39 milions per al Mundial de Qatar, 140 milions per emetre tots els partits de la Selecció Espanyola de Futbol, 1,6 milions per quatre carreres de la MotoGP a Espanya i un altre milió per la retransmissió del GP d'Espanya de Fórmula 1.

ETIQUETES:

Deixa un comentari