FULMINAT RTVE cancel·la l"Obrim Fil' de Xavier Sardà a La 1

Xavier Sardà

El programa de debat s'havia situat com un dels espais de més audiència de la desconnexió en català de RTVE a Catalunya

Decisió dràstica a RTVE Catalunya. Xavier Sardà no continuarà al setembre. Així ho ha comunicat aquest dijous, la cadena als treballadors del programa. L'espai de debat que s'emet cada dijous al voltant de les 23.45h, és dels que més audiència ha aconseguit de la desconnexió en català de la cadena espanyola. Així doncs a què es deu el canvi?

Tot va començar amb el canvi a la direcció de RTVE al març del 2021, quan José Manuel Pérez Tornero va ocupar el lloc de Rosa María Mateo. Mateo mai havia estat ben vista per alguns entorns polítics i menys encara una de les seves principals apostes, rellançar les desconnexions en català de RTVE a Catalunya.

Així poques setmanes del relleu, al juliol del 2021, Oriol Nolis va ser designat com a nou director de RTVE Catalunya, en substitució de Pere Buhigas. Però els canvis van anar més enllà i Rafael Lara va ser nomenat nou director d'Informatius (ja ho havia estat en l'etapa governada pel PP), en substitució de Rosa Maria Quitllet, a qui s'havia situat propera a l'independentisme.

El fitxatge de Sardà va ser una dels projectes estrella de l'etapa de Buhigas per mirar de fer créixer l'audiència amb un programa propi a La 1 i en català. Segons ha pogut saber elmondelatele.cat, el passat mes de desembre, Sardà ja va estar a punt de ser acomiadat. Finalment, una negociació in extremis entre el presentador i la direcció, que va acceptar una dràstica reducció de sou, un plató més petit i una durada més breu del programa, van pactar una pròrroga fins aquest estiu.

Adéu al programa amb més audiència

Així doncs, Xavier Sardà i la seva copresentadora, Ana Boadas, emetran el seu darrer programa el dijous 23 de juny. Una decisió que contrasta amb els seus bons resultats d'audiència. L'espai s'ha situat amb quotes al voltant del 4-6% i puntes del 9% de quota i més de 120.000 espectadors de mitjana. Unes xifres que sovint han superat a la majoria de programes de La 1 i molt per sobre d'altres programes que a priori sí renovaran per una temporada més com el Cafè d'idees de Gemma Nierga, que no arriba a l'1%.

Mentrestant, aquest nit Sardà tornarà amb un nou debat al voltant de com ha de ser la parella ideal. Que els hi preguntin a Gerard Piqué i Shakira…

ETIQUETES:

Deixa un comentari