A LA FINAL La Núria, la Mariona i el Triquell arriben a la final d'"Eufòria"

El Triquell, la Mariona i la Núria a "Eufòria"

L'Edu queda en cinquè lloc i el Pedro queda quart en una semifinal amb rècord de vots, més de 227.000

La dotzena gala d'Eufòria va ser la penúltima abans de la gran final del divendres 17 de juny. Només tres finalistes podien arribar amb opcions de guanyar i el Triquell ja tenia assegurat el seu passi, després que el jurat el va escollir com a favorit a la gala 11. Aquesta vegada, la decisió estava només en mans del públic i no va fallar. Eufòria va batre el seu rècord històric d'audiència amb 398.000 espectadors i un excel·lent 25,7% de quota. El minut d'or, va ser a les 22.45,amb una mitjana de 472.000 espectadors i 25.6% de quota, moment en què la Núria va interpretar el "Sobreviviré" de Mónica Naranjo.

Els quatre concursants que optaven a passar a la final: la Mariona, l'Edu, la Núria i el Pedro, van cantar en una primera ronda d'actuacions, i el més votat pel públic es va convertir en el segon finalista. Després, els altres tres concursants es van haver de batre en una segona ronda d'actuacions i el més votat va aconseguir el seu lloc a la final, mentre que els altres dos es van haver d'acomiadar.

Una de les sorpreses de la nit va ser que a les cadires dels membres del jurat no hi va ser l'Elena Gadel (per un compromís professional), i al seu lloc, la cantant Nina va ocupar el seu buit. Un canvi que alguns espectadors van celebrar.

Primera ronda: La Mariona, segona semifinalista

Amb un nou rècord de 122.242 vots, un 47% va escollir a la Mariona com a segona finalista. "Només puc dir gràcies", va celebrar la concursant molt emocionada.

Segona ronda: La Núria, tercera finalista

A la segona volta, van votar més de 104.695 persones, en total 226.933 persones van participar en les dues votacions. L'Edu va quedar en cinquena posició amb un 25% dels suports i el Pedro va ser quart amb el 29%. Així, tots dos es van quedar a les portes de la final, mentre la Núria amb el 46% dels vots, va ser escollida tercera finalista.

Núria, Pedro i Edu

Les actuacions

Tots els concursants en competició van fer una cançó moguda i una pensada per lluir la veu. La Mariona, va començar amb "Believe", de Cher, una autèntica cançó de diva pop, amb molts ballarins i el repte d'una gran coreografia. La seva segona actuació, va ser només a tall d'exhibició, després de saber que era la segona finalista i va fer un clàssic com és "Amor particular", de Lluís Llach que va fer emocionar a tothom. Entre d'altres, als seus pares que estaven al plató i també al seu company de programa l'Edu.

El Pedro va reconèixer que estava força nerviós abans d'interpretar "Someone you loved", de Lewis Capaldi. "Noto que tota Catalunya ens està veient des de casa i bufff", va dir el noi. El seu segon tema va ser un tema en portuguès que el va dur a ballar samba amb "Tudo bem", de Stay Homas.

L'Edu va tornar a treure tota la seva energia amb "El tren de mitjanit", de Sau, un clàssic del pop-rock català. A la segona actuació va interpretar "Can't stop the feeling!", de Justin Timberlake i tot i posar dempeus a tot el plúblic va patir una mica amb alguna nota fora de to.

La Núria va deixar bocabadat al jurat amb "Sobreviviré", de Mónica Naranjo. "Era molt difícil, però estic molt orgullosa del resultat". El seu segon tema va ser "Titanium", de Madilyn Bailey i David Guetta. Aquest dissabte, la noia va agraïr a Catalunya Ràdio la rebuda dels espectadors: "És molt fort! Noto que el públic em dona molt de suport".

El Triquell desafina

El Triquell, amb la plaça de finalista garantida, va tenir força problemes amb la veu. Va fer algun gall i va ser el més criticat pel jurat durant la seva versió de "With or without you", d'U2. El concursant va explicar el per què hores després de la gala en una entrevista a Catalunya Ràdio: "Aquesta setmana no m'he cuidat i ahir en vaig patir les conseqüències. Buscava formes d'evadir-me. L'assaig del dijous ja havia estat horrible". També va ser molt contundent amb el jurat: "A vegades no me'ls crec. Penso que hi ha una mica de guió i preparació prèvia".

ETIQUETES:

Comentaris ( 2 )

  1. Rita

    Jo no vaig poder votar, simplement perqué no vaig poder discernir qui era millor o qui m'agradava més. Triquell si va desentonar amb la seva interpretació i amb les paraules a Catalunya Ràdio posteriors.

  2. Josep Pujadas

    Moltes ganes de semifinal, i sense entendre com pot ser que un dels tres finalistes, hagi arribat sense haver estat ni una sola vegada en mans del públic, mai.
    I sobretot veient que a la final només són tres.

    Tot i així espero que tinguem Eufòria per molt de temps!

Deixa un comentari