You are currently viewing <span>TRUE CRIME</span> Una confusió de la Guàrdia Civil amb unes gambes, protagonitzen el cas Isidre a "Crims"
Mari Àngels Fontecha i Isidre Matas a "Crims" (TV3)

TRUE CRIME Una confusió de la Guàrdia Civil amb unes gambes, protagonitzen el cas Isidre a "Crims"

El programa de Carles Porta torna a batre el rècord d'audiència amb 586.000 espectadors

Després de l'espectacular estrena del primer episodi de Crims, que va batre el seu rècord històric amb 546.000 espectadors i un excel·lent 23,0% de quota, el programa de Carles Porta va tornar a superar-se amb amb el segon episodi sobre el cas Isidre. L'espai va batre un nou rècord històric amb 586.000 espectadors i un 25% de quota.

Què li va passar al pobre Isidre, convalescent d'un atropellament, a qui li entren a casa i l'ataquen a ganivetades? Tothom pensa el mateix: quina mala sort, la de l'Isidre. Un cas que la investigació de la Guàrdia Civil va batejar com a "Caso Chapuzas".

El cas Isidre 

14 de desembre de 1993, és gairebé hora de dinar i als carrers de Vilafant, un poble a tocar de Figueres (Alt Empordà), hi ha el moviment habitual de gent i cotxes tornant de la feina. Però una veïna sent un soroll estrany: algú demana auxili.

És l'Isidre Matas, un veí molt conegut al poble, que estava a casa, convalescent d'un atropellament poques setmanes abans. Sembla que han entrat a robar a casa quan ell era a dins i l'han atacat a ganivetades. Després de traslladar-lo a l'hospital, tothom comenta el mateix: "Quina mala sort, l'Isidre". Per què tanta violencia contra algú que no es podia aixecar del llit?

Els veïns queden una mica sorpresos al veure que la Maria Àngels, la dona del ferit, fa vida normal, visites al bingo incloses. La nit de cap d'any, 17 dies després de l'atac, l'Isidre mor a l'hospital. Al cap de dos mesos la policia rep una trucada d'una empresa asseguradora: Maria Àngels Fontecha, la vídua, vol cobrar la pòlissa de vida de 50 milions de pessetes que tenia contractada. I té pressa per fer-ho.

Els investigadors descobreixen que l'assegurança es va donar d'alta després de l'atropellament a Llançà, i que la Maria Àngels va preguntar l'agent: "I si l'apunyalen, també entra?". La policia vigila i punxa el telèfon de la vídua. Les converses la impliquen a ella i a dos mercenaris, però un agent de la Guàrdia Civil confon gambes amb armes i la segueixen fins al port, on suposadament s'havia de fer l'entrega fallida.

Tot i això, les proves eren evidents i la dona va ser condemnada a 47 anys de presó i els dos sicaris, a més de 50 anys cadascun.

Set casos, vuit capítols

Fins a l'estiu, els dilluns seran per a Crims amb set casos: Kevin, Isidre, Marina, Manoli, Sònia, la iaia Anita (amb doble capítol) i la noia de Portbou. Destaca el cas de Sonia Rescalvo, la noia trans que va morir en rebre una brutal pallissa al parc de la Ciutadella, a Barcelona. Era l'any 1991 i es va considerar el primer crim transfòbic, així com un punt d'inflexió en la història criminal d'aquest país.

Tercer capítol: Manoli (16 de maig)

L'estiu del 2004, desapareix una noia de 19 anys a Ponts, a la Noguera. Quan reconstrueixen els seus últims moviments, els Mossos esbrinen que la nit que va desaparèixer, la Manoli havia quedat amb un home amb qui tenia una relació.

Deixa un comentari