ASTRONÒMIC Surt a la llum el sou de Jordi Cruz per fer de jurat a 'Masterchef'

El xef Jordi Cruz a 'Masterchef'

El xef català s'embutxacaria 10.000 euros per cada programa del talent culinari de TVE

'Masterchef' és un dels formats, per no dir l'únic, que encara li funciona a La 1 de Televisió Espanyola. El talent culinari que s'emet des de l'any 2013, està a punt d'estrenar la seva 10a edició amb anònims, a banda de les que també s'han fet amb nens, avis i celebrities. Els únics que sempre han repetit són els tres membres del jurat: Jordi Cruz, Samantha Vallejo-Nájera i Pepe Rodríguez.

Cal recordar que l'espai va començar amb Eva González com a presentadora fins que el 2018 va fitxar per Antena 3 i el jurat en va assumir les seves funcions. Per evitar més fugues, la cadena destina una xifra molt gran de diners en mantenir contents als seus protagonistes. Segons ha informat Bluper, TVE paga 10.000 euros per cada programa als tres membres del jurat. Un import que suposa 130.000 euros per cada temporada de 'Masterchef', que consta de 13 episodis.

La suma del sou dels tres cuiners ascendeix a 390.000 euros per temporada, un 7,5% del pressupost de la darrera temporada del concurs, 5,3 milions d'euros. Per tant, TVE destina 402.232 euros per cada episodi que emet de 'Masterchef'. Per tenir una referència, TV3 paga uns 3 milions d'euros per una temporada sencera de 'Polònia' de setembre a juliol.

El sou dels concursants

Pel que fa als concursants, quan aquests són anònims, TVE els hi paga 1.200 euros al mes. Una xifra molt per sota del que destina a la versió 'Celebrity', quan cada famós s'emporta 3.000 euros per programa, 39.000 euros per temporada.

ETIQUETES:

Deixa un comentari