TV3 carrega contra les privades per la seva manera d'informar sobre Ucraïna: "No fem postureig"

Promo de l'especial de Tele 5

L'últim moviment de Tele 5 per esgarrapar audiència amb un especial sobre la guerra fracassa amb un 5,9%

Les cadenes han trobat un nou graner on pescar audiència i la majoria s'han llançat a fer especials pràcticament a diari amb gran èxit. La Sexta per exemple s'ha disparat a un 8,1% (1,1 punts més que al febrer), durant la primera setmana del mes de març, mentre Tele 5, ha patit l'efecte contrari: -1,8 punts (9,4%). Davant d'aquest escenari, Tele 5, acostumada a farcir la seva graella de crònica rosa, ha decidit sumar-se i girar el focus cap a Ucraïna.

El primer moviment va tenir lloc aquest dimarts, després de dies anunciant que emetria la catifa vermella de 'Mujeres cantan a Rocío Jurado', el concert benèfic organitzat per Rocío Carrasco que se celebrava aquest 8 de març a Madrid. Però les baixes audiències de la privada durant les últimes setmanes, han provocat l'enèsim gir de guió i finalment va fer un especial informatiu sobre Ucraïna amb Ana Terradillos de 22 a 23h. Un canvi, que lluny de millorar les xifres, encara va enfonsar més al canal privat amb un 5,9%.

TV3 farà un especial diumenge a la nit

Qui sí que aconsegueix el recolzament dels espectadors és TV3. La cadena pública fa dies que és líder destacada amb els seus telenotícies al capdavant. Aquest diumenge 13 de març, a les 22h, TV3 farà un programa especial per reviure com ha estat l'experiència dels corresponsals que cobreixen la guerra a Ucraïna. Amb el nom de 'Conflicte interior: Ucraïna', estarà conduït per Roger Escapa.

Lluís Caelles, Roberto Figueroa, Cèlia Cernadas, Manel Alías i Yasmín Córdoba, explicaran com ha estat retransmetre en directe el conflicte des d'Ucraïna, Rússia i Polònia i miraran d'ajudar a entendre algunes de les claus del que està passant aquestes últimes setmanes. Tot partint de les seves pròpies vivències i dels testimonis que han anat coneixent a través de les cròniques d'aquests dies.

Com és treballar enmig d'un foc creuat? Què se sent a l'abandonar un país en guerra? Com es viu una crisi de refugiats en directe? És possible posar distància quan es cobreix un conflicte d'aquesta mena? Aquestes seran algunes de les preguntes que es plantejaran al llarg de la nit.

'Conflicte interior' (TV3)

"No farem com les cadenes privades"

El Cap d'Informatius de TV3, David Bassa, ha explicat a elmondelatele.cat, que no serà un programa com el que fan algunes cadenes privades aquests dies. "El nostre programa serà molt més potent que el que puguin oferir d'altres cadenes, perquè no només fem un especial en què analitzem i interpretem el que passa a Ucraïna, sinó sobretot expliquem com ho han viscut els que hi han estat a primera línia. Ho explicarem de forma sincera i honesta, amb les llums i ombres que sempre hi ha en totes les guerres, fugint del maniqueïsme i del postureig mediàtic que molts cops fan alguns mitjans, sobretot els privats.

ETIQUETES:

Deixa un comentari