RENOVACIÓ Així serà la nova cúpula de TV3 i Catalunya Ràdio aprovada aquest dimecres al Parlament

TV3

Rosa Romà (a proposta d'ERC) presidirà la CCMA en substitució de Núria Llorach (Junts)

El ple del Parlament d'aquest dimecres 9 de març ha escollit finalment als nous membres del consell de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), de la que depenen TV3 i Catalunya Ràdio. La seva designació requeria els vots favorables de dues terceres parts del ple, però l'acord al qual van arribar a finals de desembre, PSC, ERC i Junts, en garantia la seva aprovació. Amb 93 vots a favor i 33 en contra la votació ha estat aprovada, sense sorpreses.

Els tres partits van acordar que l'actual degana del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques, Rosa Romà presideixi la CCMA, en substitució de l'actual presidenta en funcions Núria Llorach, que va ser escollida a proposta del PDeCat/Junts). Romà (Mollerussa, 1980), va treballar al Departament de Salut durant la pandèmia, és publicista i té dos màsters, un de planificació estratègica de comunicació i un d'administració i direcció d'empreses.

Rosa Romà al Parlament de Catalunya

De CCMA a CCC?

Aquest dilluns, Rosa Romà va presentar el seu Pla al Parlament. "Ens tocarà refundar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per convertir-la en la gran Corporació Catalana de Continguts (CCC)", va dir la candidata.

A banda de la nova presidenta de la CCMA, també s'ha escollit a la resta de la direcció. Hi hauran 3 membres proposats pel PSC, 2 d'ERC i 2 de Junts. És a dir que la suma ERC-Junts manté la majoria absoluta.

  • Presidència: Rosa Romà (ERC)
  • Vicepresidència: Àngels Ponsa (Junts)
  • Membres de la direcció: Lluís Noguera (ERC), Lluís Garriga (PSC), Gemma Ribas (PSC), Carme Figueras (PSC), Pep Riera (Junts)

Qui dirigirà TV3 i Catalunya Ràdio?

Els nous directors de TV3 i Catalunya Ràdio seran escollits per concurs. Serà la primera vegada que no seran nomenats a proposta dels partits, com encara va ser el cas de Vicent Sanchis (a proposta del PDeCat) i Saül Gordillo (ERC). La nova llei preveu un concurs públic i les bases d'aquest, les haurà de redactar el nou consell de la CCMA. Tot i això, el pacte de govern entre ERC i Junts, situaria la direcció de TV3 a l'entorn d'ERC i la de Catalunya Ràdio i l'Agència Catalana de Notícies (ACN), a Junts. Entre els noms que sonen amb més força per substituir a Sanchis a TV3, hi ha l'actual directora del diari Ara, Esther Vera, o membres de l'actual direcció de TV3 com Clara Cabezas, cap de programació de la cadena.

Els reptes de la CCMA

Els tres grups també van acordar un document sobre "Els reptes dels mitjans de comunicació públics de la CCMA", que recull els acords de treball del nou mandat. Destaca l'aposta pel posicionament digital amb l'a conversió de l'actual 3alacarta en una plataforma OTT, com Netflix, HBO, entre altres.

També es va acordar enfortir la facturació de la publicitat de TV3, que ha vist com des de l'any 2005 ha patit una caiguda sostinguda del 73%.

ETIQUETES:

Deixa un comentari