Ana Obregón: "Vaig estar sis mesos sense sortir de casa, no podia parlar"

Ana Obregón a Tele 5

El programa de Bertín Osborne 'Mi casa es la tuya' va estrenar temporada amb el colpidor testimoni de l'actriu que va perdre el seu fill als 27 anys a causa d'un càncer

Per David Montufo

Tele 5 intenta donar-li la volta a les seves baixes audiències i aquest dilluns a la nit, va estrenar la nova temporada de 'Mi casa es la tuya', amb una dura entrevista amb Ana Obregón. La reposta no va ser l'esperada: 196.000 espectadors i un 10,8% a Catalunya, molt lluny d''El Foraster' (24,0%). Tot i això, el relat va emmudir als que ho van seguir; i és que ja fa gairebé fa dos anys que el fill de l'actriu va morir amb només 27 anys, a causa d'un càncer molt agressiu, el sarcoma d'Ewing.

"Mamà, perdona'm"

Ana Obregón va recordar com van detectar el tumor al seu fill, que feia tres mesos que tenia mal d'estómac: "Vam anar diversos cops al metge i sempre deien que era una gastroenteritis. Un dia, després de rodar 'Paquita Salas', estava menjant en un restaurant quan em va trucar i em va dir que es trobava fatal. Ens vam plantar a l'hospital perquè li fessin proves".

A dos quarts de dues del matí, el noi estava sedat i va arribar el metge: "El teu fill té un tumor". "Jo no entenia res i no podia parar de plorar. Al matí va venir el pare i li ho vam dir. Li van fer una ressonància i als 10 dies ens van dir que era dolent i molt agressiu", va relatar Obregón a un Osborne emocionat.

Quan va saber que es tractava d'un tumor poc investigat, l'actriu es va posar en contacte amb l'oncòleg català Josep Baselga, que li va recomanar anar a tractar-lo a Nova York: "Vam anar allà 7 mesos, amb quimios de 10 i 12 hores a l'hospital. Va fer més de 100 quimios als seus 25 anys".

L'etapa a Nova York es va acabar quan cinc mesos després, una ressonància va evidenciar que el tumor s'havia reduït en un 90%. "Ha estat l'única vegada que he plorat davant seu", va dir Obregón.

Un cop a Espanya, va seguir amb el tractament però el càncer va tornar. "El van operar dues vegades, va començar la pandèmia, i el 24 de març em truquen i em reben 7 metges per dir-me que no hi havia res a fer". Un dels moments més dur de l'entrevista va ser el que va dir el fill a la seva mare durant una nit que passava al seu costat lluitant contra el càncer: "Saps el que més em mata de tot? Que em digués: 'Mama, perdona'm per tenir un fill defectuós'. Sempre em volia al seu costat, perquè deia que li donava seguretat. Quina merda, com va patir!".

Obregón va explicar que s'havia passat tot aquest temps tancada a casa. "Vaig estar pràcticament sis mesos a la meva habitació. Em va costar parlar gairebé quatre mesos, perquè el món s'atura", va revelar. Ara només li demano a la vida tornar a néixer, tornar a una vida sense ell", va afegir l'actriu, que va voler agrair el suport que en tot moment li va donar Lecquio i el bonic missatge del seu fill en veure'ls units: "El meu fill ens va dir que valia la pena estar així per veure'ns junts".

Dard al govern espanyol

Sense dubte, un dels moments més durs de l'entrevista va ser quan va confessar com se sent: "Jo em perdono la vida cada dia. Em sembla tan injust estar jo aquí i que ell no pugui ser-hi, sortir, divertir-se o tenir una família. He llegit moltíssim sobre la mort, la física quàntica, estudiant el cervell… Cal entendre la mort per entendre la vida. Això m'ha ajudat una mica". Obregón va afegir que els diners que ha cobrat amb el programa anirien destinats a la fundació del seu fill per investigar el càncer: "He creat la Fundació per investigar el càncer perquè vull seguir el seu llegat. No hi ha diners en aquest país, i m'he cansat ja de demanar-ho als polítics. Per descomptat han aprovat els pressupostos generals i no hi ha res per a investigar el càncer. Això em motiva una miqueta".

La història d'amor entre Bertín Osborne i Ana Obregón

Des de l'inici de l'entrevista, la química entre Bertín Osborne i Ana Obregón va ser evident, i és que l'amistat que comparteixen des de fa més de trenta anys és molt especial. Tots dos van reconèixer un episodi de la seva vida que havien ocultat fins al moment: "Ella i jo hem sortit junts. Sí, fa molts anys, uns trenta", va reconèixer Bertín.

ETIQUETES:

Deixa un comentari