El modest final de 'Secret Story' i la crisi dels realities a Tele 5

Jorge Javier Vázquez a 'Secret Story' (Tele 5)

La cadena provarà de remuntar al gener amb una nova versió amb concursants anònims i el relleu de Jorge Javier Vázquez

Per David Montufo

El passat dijous 23 de desembre va acabar la primera edició de 'Secret Story: La casa de los secretos' a Tele 5, amb Luca Onestini com a guanyador. Va ser una final de concurs descafeïnada, sent la menys vista d'un 'reality' des de 2017, tot i liderar la nit a la baixa, amb 235.000 espectadors i un 15,1% de quota de pantalla a Catalunya.

El monotema Cristina-Luca esgota a l'audiència

Tot i que la majoria de persones creien que Cristina Porta s'acabaria convertint en la guanyadora del 'reality', finalment va ser l'italià Luca Onestini, qui es va endur el premi, seguint el mateix patró de concurs que el seu germà, Gianmarco. La periodista catalana ja es visualitzava com a guanyadora, després de diversos dies de discursos plens de supèrbia i una arribada a plató amb molt poca humilitat cap als concursants ja expulsats. És cert que dels finalistes, els Gemeliers no tenien cap possibilitat de fer-se amb els 50.000 euros, ja que la relació de l'italià i la catalana s'havia convertit en un monotema constant a totes les gales, sent els absoluts protagonistes dels vídeos. Uns vídeos que només el seu 'fandom' es va creure, tot i ser exageradament artificials i basats en una estratègia massa evident.

"Com d'antiquat s'ha quedat el sistema de votació que ja no demostra el sentir majoritari de l'audiència"

És clar que part de l'audiència es va creure aquesta relació, però que es convertís en el tema principal de totes les gales és, segurament, un dels principals motius pels quals l'audiència va perdre l'interès per seguir el concurs. Hi ha hagut molts concursants que ho han donat tot i han generat trames que, després d'expulsar-los, s'han anat perdent i el 'reality' s'ha anat convertint en un documental monotemàtic. Sandra Pica, Lucía Pariente, Adara Molinero… sens dubte, el concurs va perdre massa aviat als perfils amb un potencial de 'reality' més gran. De fet, en totes les votacions gratuïtes per la web i app del programa es va decidir castigar a Cristina Porta i, en canvi, es va premiar als seus contrincants. Penso que això demostra com d'antiquat s'ha quedat el sistema de votació que ja no demostra el sentir majoritari de l'audiència. No pot ser que el que voten els espectadors de forma gratuita sigui tan distant del que es vota a les nominacions, pagant. Als darrers anys, els seguidors que es creuen aquestes relacions de 'realitys', han aconseguit fer-se amb el control de les expulsions setmanals del concurs.

Jorge Javier esclata a plató

La falta de varietat de temes va fer que la final del concurs fos una de les menys intrigants que recordo. Va haver de sorgir un enfrontament cap al tram final de la nit per fer animar la gala. Els protagonistes van ser, ni més ni menys, que el presentador català i la Lucía Pariente, qui va afirmar haver vist unes trampes per part de Cristina Porta, que ja es trobava a plató. Jorge Javier va recriminar a la mare de l'Alba Carrillo que estava mentint, assegurant que no era veritat el que explicava.

Després d'una acalorada discussió, Lucía es va dirigir al presentador com a "bravucón", i el Badalona la va expulsar del plató. "Tu i la teva filla dieu mentides, manipuleu i sembreu el dubte. Estic fins al cony de les vostres disculpes. Al carrer. Tu i la teva filla sou les persones més desagraïdes i falses del món", va dir Vázquez. Un final bastant vergonyós a l'alçada de l'edició.

Una nova versió amb anònims, ens espera al gener

Les dades de la primera edició de 'Secret Story', tot i liderar la seva franja, no han estat les que s'esperaven i menys si es comparen amb el desorbitat èxit que va suposar la darrera edició de 'GH VIP', aconseguint xifres per sobre del 30% de quota.

La baixa audiència, la falta de trames i les poques novetats en la mecànica respecte a 'Gran Hermano', han fet que l'interès pel concurs així caigut de forma preocupant. És per això que la principal cadena de Mediaset ha decidit apostar per la versió amb concursants anònims, cosa que l'audiència porta demanant molt de temps, després del cansament amb els famosos. Tot i el perill que poden generar els anònims pel seu poc interès en un primer moment, confio en que l'arribada de noves cares suposi aire fresc, ganes de gaudir de l'experiència, i sense les misèries que utilitzen molts dels famosos.

No serà l'única novetat, Jorge Javier Vázquez deixarà de ser el presentador principal, i Carlos Sobera es convertirà en el presentador estrella del concurs.

ETIQUETES:

Deixa un comentari