Una tertuliana de VOX a 8TV: "Posem un matalàs per a que hi hagin violacions segures"

Elsa Almeda, de VOX a 'Opina Jove'

El programa 'Opina Jove' que ara s'emet al canal de Youtube de la cadena privada, anuncia que no prescindirà de la membre de Vox Joves que va arribar a comparar l'avortament amb "assassinar innocents"

La nova 8TV continua generant titulars. La darrera polèmica s'ha viscut en un programa que ja ha estat retirat de la graella de la cadena, a causa de les seves baixes audiències. Es tracta d''Opina Jove', un espai de debat entre joves presentat per Sergi Àlex, que ha estat relegat al canal de Youtube de 8TV i a les xarxes socials. Tot i això, alguns espectadors continuen seguint el programa i aquest dimecres 6 d'octubre, van poder captar un moment inacceptable. L'espai va plantejar la pregunta següent: "Avortament: cultura de la mort?". Entre les tertulianes, Elsa Almeda, integrant de Vox joves, i que ja havia participat fins a 6 ocasions al programa.

La noia va començar la seva intervenció dient que ella volia fer servir uns altres termes als emprats per la resta de tertulians perquè "blanquejaven" el que ella considera 'un crim'. "No li direm avortament, perquè el que és és un assassinat intrauterí", va advertir la de Vox. "Vosaltres no sereu a favor de l'avortament i jo seré provida, sinó que jo seré provida i vosaltres promort", va afegir la jove.

La noia de Vox es va erigir en defensora de les dones: "Jo i el meu partit, volen preparar lleis i estratègies per donar suport a les dones", va dir Almeda. Una resposta que va aprofitar un altre tertulià per preguntar-li: "Quan violen a una dona, tu tampoc deixaries que avorti?". Almeda va respondre sense miraments: "M'agradaria entendre per què qualsevol problema, i coses molt dures com pot ser una situació econòmica difícil o una violació, la voleu solucionar assassinant innocents".

Davant de l'estupefacció de la resta de tertulians, la de Vox va voler justificar el seu posicionament en contra de l'avortament amb un exemple molt desafortunat: "Si una cosa dolenta passarà per molt que es prohibeixi i haig d'intentar que sigui segur, per aquesta regla de tres, com no podré reduir les violacions al 100%, potser podríem tenir uns llocs per a unes violacions segures, posem un matalàs per a una violació segura", va proposar la del partit d'extrema dreta. "Ets conscient del que acabes de dir? Mare meva! estàs dient barbaritats", va respondre el tertulià Joel López, tot i que el debat va seguir sense cap condemna ni rebuig del presentador.

El presentador respon: "No he pensat en fer-la fora"

Elmondelatele.cat, ha pogut parlar amb el responsable de l'espai, Sergi Àlex, que tot i condemnar les declaracions, descarta pendre mesures: "Jo a l'Elsa en cap moment he previst vetar-la, però a diferència del que s'ha dit en alguns mitjans, aquesta noia de tertuliana habitual no en té res, ha vingut 6 vegades de 275 programes". Sobre la polèmica comparació de la de Vox, Àlex sí que ha volgut ser més contundent: "Em sembla una comparació desafortunada, lamentable, grotesca, però alguns mitjans ho han tergiversat".

Els micròfons capten un "Viva Franco"

Durant l'encès debat, Almeda i la resta de tertulians van contraposar el seu suport a les dictadures que maten a milers de persones amb la seva crítica a l'avortament. Acte seguit, el presentador es va desplaçar a un altre set per parlar amb una altra convidada, però els tècnics d'àudio van deixar el micròfon obert a la de Vox: "Per què em pregunteu això si estem parlant sobre l'avortament, no em treguis a el caudillo, tiu, que ja saps que no puc dir en directe 'Viva Franco'. No em posis en aquest compromís". Preguntat per aquest mitjà, el presentador de l'espai Sergi Àlex, treu ferro als fets: "Va ser un error tècnic sense més i en tot cas, un error de l'Elsa que va lloar a Franco en privat", assegura el periodista.

ETIQUETES:

Deixa un comentari