El nou moviment de TV3 amb la sèrie turca

'Germans' (TV3)

La cadena decideix emetre una pel·lícula, però manté la ficció a la mitjanit tot i el fracàs d'audiència

Era una de les grans apostes de la cadena per a la temporada de tardor. La sèrie turca 'Germans', aspirava revalidar l'èxit que han tingut les ficcions de Turquia a Antena 3, amb èxits com 'Mi Hija', 'Infiel' o 'Mujer'. Però l'audiència de Catalunya sempre ha estat molt exigent, acostumada a grans produccions pròpies de TV3. I les xifres parlen per si soles: si a l'estrena la cadena va punxar en no passar d'un 8,6%, el darrer diumenge el capítol de 'Germans' va fer 7 punts menys, un ridícul 1,6%. Les crítiques dels espectadors a les xarxes socials per la baixa qualitat de 'Germans' i la caiguda de l'audiència, han fet que els directius de la cadena hagin decidit fer canvis.

Enere queden les èpoques daurades de la ficció a TV3. 'Estació d'enllaç, 'Les Teresines S.A.', 'La memòria dels cargols', 'Oh! Europa', 'Plats bruts', 'Jet lag'. Una de les més seguides, 'Temps de silenci', va arribar a tenir una mitjana de 840.000 espectadors i un 31,5% de quota. 'Ventdelplà', va inaugurar el 2005 un nou format d'emissió, els dilluns i els dimarts a la nit. La sèrie inspirada al poble de Breda va tenir unes quotes superiors al 25%. Ara el serial més vist de TV3 és 'Com si fos ahir', que cada migdia reuneix poc més de 200.000 espectadors i una quota d'entre el 15-18%.

Un fracàs inèdit

L'evolució dels capítols setmanals que s'han emès fins ara, ha estat clarament descendent. De fet, la segona setmana, la cadena va decidir cancel·lar el '30 Minuts' per emetre la ficció just després del Telenotícies, i intentar arrossegar els espectadors, però encara va caure més: un 5,5% i un 4,9%, unes xifres inèdites a TV3, que va quedar al quart lloc del rànquing de cadenes amb un 7,4% de quota diari.

 1. 1er capítol: 145.000 (8,6%)
 2. 2n capítol: 82.000 (7,2%)
 3. 3er capítol: 126.000 (5,5%)
 4. 4rt capítol: 89.000 (4,9%)
 5. 5è capítol: 86.000 (4,9%)
 6. 6è capítol: 64.000 (5,5%)
 7. 7è capítol: 9.000 (1,6%)

El dia de l'estrena els dos episodis van fer un 8% de mitjana, gairebé 4 punts per sota de l'11,7%, que va aconseguir TV3 aquell dia. El darrer diumenge, el 7è episodi es va quedar en un insignificant 1,9%. Aquest diumenge, TV3 ha decidit programar una pel·lícula "Comisari Dupin" i la sèrie turca s'emetrà a les 00.40h, i només un capítol. Fins quan seguirà en antena?

ETIQUETES:

Comentaris ( 2 )

 1. Conxita

  Germans una molt bona serie.programada a hora i dia adequat.No podeu deixar de emetre un programa així,
  Molt malament Sanchis.

 2. M.Rosa Sin Barrera

  Que es pensava no agradan gaire aquestas sèries son molt pesades

Deixa un comentari