CATALANA O ESPANYOLA? TV3 defineix la vacuna d'Amer com a "espanyola" i la xarxa esclata

'TN Migdia' (TV3)

Alguns usuaris retreuen que la televisió pública informi des de "l'hispanocentrisme" i la cadena rectifica

Nova polèmica a TV3. Una de les notícies del dia d'aquest dimecres 11 d'agost, ha tingut lloc al municipi d'Amer, a la comarca de la Selva. L'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) ha autoritzat el primer assaig clínic en persones de la vacuna contra la Covid-19 desenvolupada pels laboratoris Hipra. Es tracta doncs, de la primera vacuna contra la pandèmia desenvolupada a Catalunya que arriba a la fase de l'assaig clínic. Però la manera com ha informat TV3 no ha agradat a molts espectadors.

Amer, poble natal del qui va ser president de la Generalitat, Carles Puigdemont, és un feu de l'independentisme. A les darreres eleccions catalans del 14-F, Junts per Catalunya va aconseguir el 60,25% dels vots, en segon lloc, ERC el 16,38% i en 3er, la CUP el 9,58%. Sumats als vots aconseguits pel PDeCat, arriben gairebé al 88% dels sufragis. Però el 'TN Migdia' de Raquel Sans ha dit que la vacuna d'Hipra seria "la primera desenvolupada a l'estat espanyol" i al rètol del 'TN' s'hi podia llegir "la primera vacuna feta a Espanya". Una decisió que no ha agradat a molts espectadors de TV3.

Tampoc ha agradat el tuit del 324 on també s'ha definit com "la vacuna espanyola" i alguns usuaris han esclatat. "L'hispanocentrisme de TV3 és cada cop més preocupant", ha escrit Toni Florido. "Tractant-se d'Amer, ja és tenir moltes ganes de dir vacuna "espanyola" eh? Però neu fent. Els espanyolistes mai miraran TV3, i els indepes aviat tampoc a aquest pas", ha dit un altre usuari.

Fins i tot l'usuari 'catalonsky' ha publicat la notícia del diari ABC de Sevilla on definia a la farmacèutica Hipra com a 'catalana' i ho ha contraposat a TV3.

Uns minuts mes tard, TV3 ha rectificat amb una nova publicació a Twitter en que informava de la "vacuna catalana" i l'edició del 'TN Vespre' amb Carles Prats també ha modificat la informació del migdia.

ETIQUETES:

Deixa un comentari