You are currently viewing <span>RETROCÉS </span> El radical canvi d'imatge de dues reporteres a l'Afganistan
Clarissa Ward, periodista de la CNN, aquest dilluns 16 d'agost a Kabul

RETROCÉS El radical canvi d'imatge de dues reporteres a l'Afganistan

Les periodistes de la CNN i Al Jazzera es veuen obligades a tapar el seu rostre després de la caiguda de Kabul a mans dels talibans

Els talibans s'han fet amb el poder a l'Afganistan amb la caiguda de la seva capital, Kabul aquest diumenge 15 d'agost. Les cadenes de tot el món s'han fet ressò de les dures imatges de ciutadans civils fugint atemorits del país i de les repercussions que tindrà per a les dones. El retrocés per al col·lectiu femení del nou règim implica una llarga llista de prohibicions, humiliacions i fins i tot execucions. Però un dels efectes immediats és que les dones no poden anar amb la cara descoberta.

Les cadenes internacionals com la CNN o Al Jazzera, encara són a peu de carrer i en directe des de l'Afganistan, gràcies a la valenta feina de dues periodistes. Clarisa Ward, de la CNN, ha exemplificat en qüestió d'hores el dràstic canvi d'imatge. En el primer vídeo es veu a Ward, dies abans de la caiguda de Kabul, en una connexió en directe sense cap restricció a la seva indumentària.

Una imatge radicalment diferent al directe d'aquest dilluns 16 d'agost, on la reportera de la CNN apareix completament tapada, després que els talibans s'hagin fet amb el control del país i obliguin les dones a dur el vel i a no utilitzar maquillatge.

Charlotte Bellis, reportera d'Al Jazzera també ha hagut de tapar el seu rostre davant les restriccions imposades.

Especial a TV3

Dimarts 17 d'agost, a les 23.55, TV3, recuperarà el documental "Vestida de negre", un viatge i retrat personal de l'Afganistan de l'any 2001 quan els talibans governaven el país, de la mà de la periodista del diari ARA, Mònica Bernabé, que va viure vuit anys en aquest país. Per passar desapercebuda entre la població afganesa Mònica Bernabé sempre apareix vestida de negre de cap a peus, així va viure aquells anys, amb un perfil baix, en un lloc on la violència sempre va estar present i que durant l'any 2014 es va centrar contra estrangers, representants d'organismes internacionals i periodistes.

Deixa un comentari