ENTREVISTA A RAC1 Vicent Sanchis: "El que no agrada a molts, és que per la gent de TV3, som una nació"

Vicent Sanchis en una presentació de la programació de TV3

El director de TV3 ha estat entrevistat a 'El Món a Rac 1' amb Jordi Basté

Al juny TV3 va perdre el lideratge després de 46 mesos consecutius sent la cadena més vista a Catalunya. Tele 5 va superar a la pública gràcies a l'Eurocopa de futbol, 'Supervivientes i la docusèrie sobre Rocío Carrasco. Aquest dimecres, el director de la cadena pública catalana, Vicent Sanchis ha estat entrevistat a 'El Món a Rac 1' amb Jordi Basté. Per al director de TV3 "és impossible competir amb el futbol si fa quotes del 50 i 60%".

Al juliol, Tele 5 segueix per davant de la pública, després dels partits finals de l'Eurocopa, però tot i la rivalitat, TV3 està un punt per sobre de l'audiència de l'any passat al juliol. "No em preocupa el que passarà a partir del setembre, en condicions normals tornarem a ser líders", ha dit Sanchis. "A l'agost ja veurem què passa, no tindrem programes en directe i és un mes que podem patir", ha afegit el director de la cadena.

Un 'Supervivientes' a la catalana

"Seria possible un 'Supervivientes' a la catalana?", ha preguntat Basté. "Els vascos ho fan i fan un 30% d'audiència", ha respost Sanchis. L'exitós 'El conquistador', és un programa de supervivència extrema amb anònims, emès a la cadena basca ETB 2 des de l'any 2005. Es dona la casualitat que a principis de juliol, es va emetre la final de la 17a temporada amb un rècord absolut d'audiència i ja s'ha obert el càsting de la 18a edició. Tot i això, Sanchis, ha descartat per ara adaptar el format a Catalunya.

TV3 només per als independentistes?

El crític de La Vanguardia, Víctor Amela ha volgut preguntar a Sanchis si creu que TV3 només la miren els votants independentistes. Amela també ha volgut preguntar què passaria si un presentador de TV3 digués "Puta Catalunya?". El director de TV3, ha respost amb contundència: "Jo li diria que segons quines opinions no les manifesti d'aquesta manera". La pregunta feia referència a un tuit de Jair Domínguez de l'any 2019.

Sanchis ha volgut destacar que cal destriar si la referència es fa en un programa irònic i diferenciar entre un col·laborador de TV3 i no un treballador en plantilla. Tot i això, el director de TV3 ha volgut destacar que "no és convenient i li cridaríem l'atenció". Sobre la manca de transversalitat als programes de TV3, Sanchis ha reiterat el seu suport als treballadors de la cadena. "La gent actua amb una gran professionalitat i criteri". El director de la televisió pública també ha volgut destacar que "el que no agrada a molts, és que Catalunya és un país i que per la gent de TV3, som una nació".

El futur de l'Esport 3 i el Super 3

Val la pena tenir un cal d'esports sense drets d'emissió? ha preguntat Basté a Sanchis. "No tothom considera que determinats canals temàtics s'hagin de veure a les plataformes digitals. Encara hi ha sectors d'edat que miren la televisió convencional", ha dit Sanchis. Basté també ha preguntat pel futur del canal infantil Super 3. "La gent s'enfada molt, però tenim una imatge com si la televisió d'ara fos la de fa 30 anys i ara no es pot fer així. Si hi han 8 canals infantils de pagament que fan televisió en castellà i compren tots els drets de les millors sèries, nosaltres ens hem d'espavilar amb continguts", ha explicat Sanchis.

Oriol Nolis s'estrena a RTVE Catalunya

El recent escollit nou director de RTVE Catalunya, Oriol Nolis, també ha entrat per telèfon a RAC1 i ha explicat les seves prioritats al capdavant de la cadena. "Cal potenciar la marca RTVE Catalunya, com hem fet al matí amb el programa de la Gemma Nierga, repensar què passa a la franja de la tarda i veure quines altres coses podem fer des dels estudis de Sant Cugat per a tota Espanya". Nolis també ha explicat que "Hem de tenir més presència als 'Telediarios' que es veuen per tota Espanya"

ÀUDIO ENTREVISTA: https://api.audioteca.rac1.cat/embed/13335018-b448-4980-9c3b-aae7cd7f4902

ETIQUETES:

Deixa un comentari